• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Najavljena nova ruta Air Serbia: Uskoro se obnavljaju letovi između Beograda i Kaira

Vreme čitanja: oko 1 min.

Sve do februara ove godine nacionalna avio-kompanija održavala je vezu između glavnih gradova Srbije i Egipta, ali je redovna noćna linija tada ukinuta

  • 0
Airbus A320 family Salinger Igor

Srpski nacionalni avio-prevoznik uskoro će obnoviti liniju zmeđu Beograda i Kaira. Ovo je najavljeno nakon što je prošle nedelje potpisan Sporazum o slobodnoj trgovini između Srbije i Egipta.

"Mnogi ljudi su se žalili zbog nedostatka letova između Srbije i Egipta. Air Serbia će ponovo uspostaviti letove između Beograda i Kaira što je pre moguće. Kada kažem što je pre moguće, to će se desiti u roku od naredna dva meseca, najkasnije. Kao rezultat toga, ponovo ćemo uspostaviti još bolju povezanost između Egipta i Srbije", rekao je tim povom predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Iz sedišta Air Serbia nije bilo komentara na ovu najavu, javlja portal Ex-Yu Aviation.

Air Serbia A319 Salinger Igor

Potsetimo, ova kompanija je započela letove između Beograda i Kaira tokom leta 2019. godine, ali su oni obustavljeni nakon izbijanja pandemije koronavirusa.

Zatim su tokom prošlog leta obnovili noćne letove između dve prestonice, ali je u februaru ove godine ruta ponovo ukinuta zbog ograničenja kapaciteta i do sada nije vraćena u mrežu letova.

ACMI lerase Air Serbia Salinger Igor

Obustava letova ka Kairu takođe je označila kraj redovnih letova Air Serbia ka Severnoj Africi, iako avio-kompanija održava čarter letove ka Hurgadi, Marsa Matruhu i Marsa Alamu u Egiptu, kao i ka Monastiru u Tunisu. Tokom leta 2023. godine, Air Serbia je beležila značajan transferni saobraćaj na svojoj liniji ka Kairu, prvenstveno iz i ka Nemačkoj, Italiji, Francuskoj i skandinavskim zemljama.

Jedini redovni letovi između Beograda i Egipta trenutno su održavani od strane Air Cairo, koja ima celogodišnje operacije između Hurgade i srpske prestonice.

(Aero.rs)

Video: Galeb Team Soko G2 Galeb na aeromitingu CIAV2024: Snimak sa krila aviona!

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Aero Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>