• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Boeing gubi milijardu dolara mesečno zbog manjka delova: Avioni na parkingu za radnike

Vreme čitanja: oko 1 min.

Oko 200 vazduhoplova čeka na završne radove: nekima nedostaju motori, a nekima banalni delovi enterijera

  • 0
Boeing Renton fabrika Foto: Shutterstock

Svakog meseca kompanija Boeing izgubi više od milijardu dolara dok na desetine gotovo završenih letelica čeka na "završne radove" na parkinzima fabrika.

Hronični nedostatak delova i drugi propusti u lancu snabdevanja koji traju od pandemije korone, doveli su ovog proizvođača aviona do situacije da oko 200 letelica čeka ispred proizvodnih pogona.

Neki su, prema pisanju Wall Street Journala (WSJ), čak i na parkinzima ispred fabrika. Nekima fale motori, a nekima gotovo banalni delovi poput onih za regulaciju temperature, piše britanski Independent.

Boeing fabrika Foto: Shutterstock/Thiago B Trevisan

Gubitak novca je najnovija loša vest za posrnulog proizvođača kom i reputacija i profit opadaju nakon serije problema sa bezbednošću aviona.

"Zato se postavlja pitanje: Kada ćete isporučiti ove avione,“ rekao je Ron Epstin, analitičar aeronautike u Bank of America, za WSJ. " Ti avioni mogu da stoje tako samo određeno vreme pre nego što morate nešto da uradite s njima."

Boeing fabrika Foto: Shutterstock/cpaulfell

Kompanija je isporučila oko 90 aviona manje ove godine u poređenju sa istim periodom prošle godine, o čemu je portal Aero.rs već pisao.

Zvaničnici Boeinga uveravaju da razloga za brigu nema i da "rade na uklanjanju parkiranih aviona i njihovom završavanju".

(Aero.rs)

Video: Air France Boeing 777

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Aero Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>