• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ryanair pobedio Booking na sudu: Onlajn platforma osuđena u Delaveru za pirateriju

Vreme čitanja: oko 1 min.

Očekujemo da će ova presuda okončati internet pirateriju i prekomerno naplaćivanje koje se vrši od strane nelegalnih pirata poput Booking.coma, rekao je Majkl O'Liri

  • 0
kiša na aerodromu Foto: Shutterstock

Američki sud u državi Delaver presudio je da je onlajn platforma Booking.com prekršila Zakon o kompjuterskim prevarama i zloupotrebama pristupanjem delu sajta irskog Ryanaira bez dozvole.

Porota u Okružnom sudu jednoglasno je zaključila da je Booking.com prekršio Zakon i da je "podsticao treću stranu da pristupi delovima sajta Ryanaira bez autorizacije s namerom da prevari potrošača", navodi se u presudi.

Nisko-tarifna avio-kompanija koja je po broju putnika najveća u Evropi, navela je na svom korporativnom sajtu da će ova presuda pomoći u okončanju neovlašćenog "scrapinga" ekrana (tehnika za skidanje podataka sa raznih platformi uz pomoć posebnog softvera) od strane sajtova za rezervaciju.

Majkl O'Liri, Michael O'Leary Majkl O'Liri / Foto: Profimedia/Kenzo TRIBOUILLARD/AFP

"Očekujemo da će ova presuda okončati internet pirateriju i prekomerno naplaćivanje koje se vrši od strane nelegalnih aktivnosti pirata poput Booking.com-a", rekao je Majkl O'Liri, prvi čovek Ryanaira i dodao da je "neprihvatljivo da su globalni giganti kao što je Booking.com godinama bili uključeni u ovakve ilegalne i obmanjujuće prakse.

Booking.com, logo Foto: II.studio / Shutterstock.com

Booking.com je izrazio razočaranje odlukom i najavio žalbu na odluku suda u postupku koji je otvorio Ryanair:  irska kompanija je poslednjih nekoliko godina pokrenula niz tužbi protiv platformi za rezervaciju koje preprodaju njihove karte bez dozvole.

Sud u Delaveru je, saopštava takođe Ryanair, odbacio protivtužbe Booking.com-a da je Ryanair klevetao platformu za rezervacije i da se bavio nepoštenom konkurencijom.

(Aero.rs)

Video: Air France Boeing 787 Dreamliner

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Aero Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>