• 3
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Wizz Air sinoć na Malti ostavio 180 putnika za Beograd

 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Putnicima na malteškom aerodromu je rečeno da je let otkazan "zbog problema sa evropskom kontrolom letenja"

  • 3
Wizz Air Salinger Igor

Mađarska niskotarifna avio-kompanija Wizz Air, ostavila je sinoć 180 putnika na aerodromu Luqa (MLA) na Malti na letu W64022 za Beograd. Prethodno je otkazan dolazni let iz Beograda W64021.

Putnicima na malteškom aerodromu je rečeno da je let otkazan "zbog problema sa evropskom kontrolom letenja" što naravno nije tačno jer je samo let iz i za Beograd otkazan.

Na šalteru kompanije je putnicima savetovano da "sami pronađu alternativni prevoz a da će im kompanija refundirati troškove". Pošto je sezona u punom jeku, svi letovi su prebukirani pa su se putnici, pogotovo oni sa malom decom našli u pravoj agoniji.

Airbus A320 Salinger Igor

Osim upropašćenih, dugo čekanih i planiranih godišnjih odmora, kako za putnike koji su trebalo da odlete na Maltu tako i za one koji su sinoć trebalo da se vrate, putnicima je načinjena i značajna materijalna šteta.

Ovo nije prvi put da Wizz Air u ovakvim situacijama ostavlja svoje putnike bez informacija i podrške.

Wizz Air je kontinuirano jedna od najgore ocenjenih avio-kompanija kada je u pitanju tačnost letova i korisnička podrška.

Prema evropskim regulativama, putnici imaju pravo na obezbeđenje obroka, smeštaja i alternativnog prevoza u slučaju kašnjenja ili otkazivanja leta, ali mnogi putnici su prijavili da im ove usluge nisu bile adekvatno pružene.

(Aero.rs)

Video: Air France Boeing 787 Dreamliner

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Aero Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Teme

Komentari

  • Suzana Rankovic

    26. jul 2024. | 14:00

    Najgora avio kompanija sa kojom sam putovala na Krit!Kasnjenje,njihovo poimanje rucnog prtljaga,neljubaznost,nekultura-nikad vise Wizz air!

  • Srdja

    26. jul 2024. | 15:33

    Nema gore kompanije od njih. Samo sam jednom išla sa njima i nikad više. Na relaciji Beograd-Geteborg redovna višečasovna kašnjenja..umesto da se iz Beograda krene u 17.35, postala je praksa da se kreće oko 23.00...ali, obavezno vam savetuju da budete na čekiranju BAR 3 sata ranije, oni šalter otvore oko sat i po ranije tako da već od starta prave od nas majmune, prtljag da i ne pominjem. Prošle godine, umesto u Nicu putnike odvezli u Marsej u gluvo doba noći i ostavili ih da se snalazi ko kako zna. Iskustava sa tom kompanijom ima koliko hoćete i većina je vrlo negativna. Što se mene tiče, pre bih jahala kamilu do željene destinacije nego opet putovala Wizz air-om.

  • Lila

    28. jul 2024. | 10:10

    Tacno, najgora kompanija oduvek ! Putovala sam iz Geteborga za Beograd,kašnjenje leta je bilo 8 sati. Tek uvece poletesmo. Bar nam je bio obezbedjen kupon za rucak. Nikad vise sa njima!

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>