• 0
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Air Serbia ponovo odlaže ulazak Embraera u saobraćaj

 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Oba aviona su uzeta u dry leasingu i njima će upravljati posade Air Srbije. Stari su po 16 godina i mogu da prime po 118 putnika

  • 0
Air Serbia Embraer E195 Foto: Air Serbia

Air Serbia je ponovo odložila ulazak u saobraćaj novog tipa aviona, Embraer E-195LR. Prvobitno je bilo planirano da Embraeri uđu u saobraćaj 1. jula ove godine, zatim 15. jula, pa 1. avgusta, zatim je rok bio 19. avgusta da bi sudeći po rezervacionom sistemu Air Srbije sada datum ulaska u saobraćaj bio 10. septembra, jutarnjim letom za Milano (MXP). Datum ulaska u flotu drugog aviona E195LR još uvek nije poznat.

Air Serbia trenutno raspolaže sa dva aviona Embraer E195 LR.

4. jula u Beograd je iz Varšave doleteo Embraer E-195LR registracije OY-GDB. Avion je ofarban u boje srpskog nacionalnog avio prevoznika Air Srbije.

Air Serbia Embraer E195 Air Serbia

E-195LR registracije OY-GDA, koji je takođe ofarban u boje AirSrbije, nalazi se u Beogradu još od 30. januara ove godine.

Oba aviona su uzeta u dry leasingu i njima će upravljati posade Air Srbije. Stari su po 16 godina i mogu da prime po 118 putnika. Njihove nove registracije posle procedure ulaska u srpski registar će biti YU-ATA i YU-ATB.

Avione je predhodno koristila grčka aviokompanija Marathon airlines koja je blisko sarađivala sa Air Srbijom od prošle godine a saradnju je srpska nacionalna avio-kompanija prekinula 20. februara ove godine posle incidenta njihovog aviona E-195LR registracije OY-GDC na Aerodromu Nikola Tesla prilikom poletanja za Dizeldorf 18. februara ove godine.

(Aero.rs)

Video: Intervju sa Lenom Radosavljević, direktorkom za upravljanje investicijama Mind Group

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Aero Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>