• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Četvrti Airbus A330 za Air Serbia na servisu: Evo kada se očekuje njegov dolazak u Beograd

Vreme čitanja: oko 1 min.

Avion namenjen Air Serbia će u Dizeldorfu biti servisiran pre nego što bude isporučen avio-kompaniji

  • 0
A330 Air Serbia Salinger Igor

Četvrti širokotrupni avion za Air Serbia trenutno se nalaz na servisu gde teku pripreme za njegovo preuzimanje od strane srpske nacionalne avio-kompanije. Dolazak aviona u Beograd očekuje se do kraja ove godine.

Airbus A330-200 registracije OE-LCL je u petak 16. avgusta obavio let od aerodroma Bergen op Zoom (WOE) u Holandiji do Dizeldorfa (DUS). Prema pisanju portala Ex-Yu Aviation News, avion namenjen Air Serbia će u Dizeldorfu biti servisiran pre nego što bude isporučen avio-kompaniji.

Air Serbia Airbus Salinger Igor

Dolazak OE-LCL u Beograd planiran je za oktobar ili novembar ove godine, a tačan datum zavisiće od brzine radova u servisu u Dizeldorfu.

Reč je o četvrtom po redu A330-200 za Air Serbia. Prevoznik iz Beograda trenutno leti sa dva A330, a uskoro očekuje dolazak još dve letelice iznajmljene putem dugoročnih lizing aranžmana.

Air Serbia ne krije namere o pokretanju novih prekookeanskih linija sa dodatnim A330 i u prošlosti su se kao potencijlne nove destinacije pominjali Majami, Toronto, Šangaj i druge o čemu je Aero.rs pisao.

Air Serbia A330 Salinger Igor

Avioni OE-LCL i OE-LAC koje Air Serbia namerava uskoro da preuzme proizvedeni su 2014. godine kada su isporučeni Etihad Airways, nekadašnjem partneru i suvlasniku srpske avio-kompanije. Oni su povučeni iz upotrebe krajem 2019. godine, nekoliko meseci pre izbijanja pandemije. U 2022. godini avione je preuzeo Air Belgium koji ih je do nedavno koristio.

Ovi Airbus A330-200 imaju 240 sedišta u ekonomskoj kao i 22 mesta u biznis klasi.

(Aero.rs)

Video: Požari u Nacionalnom parku Sutjeska: AW119 Koala Helikopterskog servisa Republike Srpske

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Aero Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>