• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Grupacija Lufthansa produžila obustavu letova za Bliski istok do 26. avgusta, Ryanair do kraja septembra

Vreme čitanja: oko 1 min.

Nemački nacionalni avio-prevoznik ali i druge kompanije rešile da ne rizikuje svoje vazduhoplove i nastavile sa obustavom letova ka kritičnim destinacijama

  • 0

Avio-grupacija na čijem čelu je nemačka avio-kompanija Lufthansa danas je do 26. avgusta produžila obustavu letova za Tel Aviv, Teheran, Bejrut, Aman i Erbil.

Grupa, u koju spadaju i avio-prevoznici Swiss International Air Lines, Austrian Airlines i Eurowings, takođe će izbegavati iranski i irački vazdušni prostor do tog datuma, zbog straha od eskalacije sukoba na Bliskom istoku, prenosi Rojters, a citira Tanjug.

Prema pisanju portala Simple Flying, irska nisko-budžetna kompanija Ryanair otišla je korak dalje i svoje putnike obavestila da do kraja septembra neće leteti ka Tel Avivu.

kiša na aerodromu Foto: Shutterstock

Irski prevoznik planirao je da krajem leta saobraća ka aerodromu Ben Gurion sa sedam aerodroma, uključujući Atinu i Berlin Brandenburg, ali je na početku nedelje saopštio da odustaje od ovih planova.

Očekuje se da i neke druge kompanije otkažu svoje letove ka neuralgičnom području. Tenzije na Bliskom istoku porasle su nakon što Iran zapretio da će se osvetiti Izraelu jer ga smatra odgovornim za ubistvo političkog lidera grupe Hamas Isamila Hanijea.

(Aero.rs)

Video: Intervju sa Lenom Radosavljević, direktorkom za upravljanje investicijama Mind Group

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Aero Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>