• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Curelo gorivo iz rezervoara Boeing 737: Posada uočila problem neposredno pre poletanja

Vreme čitanja: oko 1 min.

Prilikom poslednje provere pre poletanja, pilot aviona je primetio da letelica ima problem sa gorivom, odnosno da deo goriva curi iz rezervoara na krilu

  • 0
Francuska Srbija Foto: Shutterstock

Avion Garuda Indonesia vratio se na terminal neposredno pred poletanje nakon što je otkriveno da gorivo curi iz jednog od rezervoara. Curenje kerozina je na video snimku zabeležio jedan od putnika.

Boeing 737-800 (PK-GFW) avio-kompanije Garuda Indonesia se u subotu 24. avgusta spremao za poletanje iz Džakarte (CGK) ka gradu Pekanbaru (PKU). Prilikom poslednje provere pre poletanja, pilot aviona primetio je da letelica ima problem sa gorivom, odnosno da goriva ističe iz krila.

Francuska Srbija Foto: Shutterstock

Posada je zatražila da se vrati na platformu kako bi izvršila inspekciju letelice, preneo je Aero Time. Jedan od 135 putnika na letu GA174 je na video snimku zabeležio prizor curenja goriva iz rezervoara u desnom krilu.

"Život mi je upravo bio spašen, hvala Bogu da još imam život, otkriveno je, a avion nije poleteo. Ovo je stvarno zastrašujuće", napisao je na mreži X indonežanski muzičar Kunto Aji uz objavljeni snimak koji je prikupio 2,7 miliona ljudi.

Kako PK-GFW nije mogao da obavi let, Garuda Indonesia je premestila putnike u drugi avion koji ih je prevezao na konačnu destinaciju ali sa velikim zakašnjenjem. Prema podacima FlightRadar24, PK-GFW je u subotu poslepodne vraćen u redovan avio-saobraćaj letom GA114 ka Palembangu (PLM).

Garuda Indonesia koristi veliki broj Boeing 737-800 koji čine okosnicu njene uskotrupne flote. Podaci Planespotters ukazuju da prevoznik trenutno leti sa 39 B737-800 dok su još tri aviona istog tipa trenutno prizemljena.

(Aero.rs)

Video: Havaji: Izvlačenje nasukanog aviona P-8 Poseidon iz mora

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Aero Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>