• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Auf Wiedersehen Berlin: Ryanair ukida linije i smanjuje kapacitete u glavnom gradu Nemačke

Vreme čitanja: oko 1 min.

Avio-kompanija tvrdi da su je sve veći troškovi u Berlinu i Nemačkoj primorali da donese odluku o smanjenju kapaciteta

  • 0
Ryanair boeing 737 max Shutterstock

Irska avio-kompanija Ryanair najavila je da će smanjiti kapacitete na aerodromu Berlin (BER) zbog visokih troškova i taksi. Određeni broj letelica baziranih u glavnom gradu Nemačke biće premešten na druge aerodrome u Evropi.

Ryanair je u utorak 27. avgusta saopštio da će redukovati kapacitete za 20% na aerodromu Berlin Brandenburg usled, kako navodi, izuzetno visokih troškova. Broj aviona u bazi biće smanjen sa devet na sedam, ukidaju se linije za Brisel, Haniju, Kaunas, Krakov, Luksemburg i Rigu, a očekuje se da broj raspoloživih sedišta bude redukovan za 750.000.

Avio-kompanija tvrdi da su je sve veći troškovi u Berlinu i Nemačkoj primorali da donese odluku o smanjenju kapaciteta. Ryanair se žali na rastuću vazduhoplovnu taksu, troškove kontrole letenja i povećanje sigurnosnih naknada.

Ryanair Foto: Shutterstock

"Dok drugi evropski gradovi smanjuju troškove, oni u Berlinu su van kontrole, a avio-takse i naknade za kontrolu letenja udvostručeni su u odnosu na nivo pre Covid-a. Sigurnosne takse su mnogostruko veće od onih na aerodromima u drugim prestonicama, tvrdi Ryanair.

Niskotarifni prevoznik takođe je kritikovao spor oporavak aerodroma Berlin u periodu nakon pandemije. Aerodrom u glavnom gradu Nemačke još uvek nije uspeo da dostigne broj putnika koje je imao pre pandemije korona virusa.

(Aero.rs)

Video: Antonov Airlines An-124

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Aero Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>