• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Wizz Air najavio prvu liniju sa Airbus A321XLR: Očekuje drastičan pad cena avio-karata

Vreme čitanja: oko 1 min.

U duhu svog niskotarifnog poslovnog modela, Wizz Air veruje da će cene karata na letovima za Abu Dabi biti i do 70% niže u odnosu na one koje nude konkurenti

  • 0
Wizz Air A321neo Salinger Igor

Niskotarifna avio-kompanija Wizz Air najavila je otvaranje prve linije sa Airbus A321XLR avionom. Dok će se na isporuku prve letelice ovog tipa čekati još neko vreme, Wizz Air je već objavio planove za XLR.

Portal Aero.rs nedavno je pisao o novom A321XLR - njegovim prednostima i potencijalima na tržištu uskotrupnih putničkih aviona. Dolet od 8.700 kilometara glavni je prodajni adut nove Airbus letelice, a Wizz Air je samo jedan od budućih korisnika koji namerava da premosti velike distance sa svojim A321XLR.

Airbus A321XLR Foto: Shutterstock

Avio-kompanija je objavila da će 2. juna 2025. godine otvoriti direktnu liniju između Milana (MXP) i Abu Dabija (AUH). Letovi će se obavljati svakoga dana sa A321XLR. Putovanje ka Abu Dabiju treba da traje šest sati i 35 minuta dok će avion na ruti za Milano leteti sedam sati i 20 minuta, preneo je AIRportal.

Biće to prva linija Wizz Air sa Airbus A321XLR. Planirano je da avion bude registrovan na Malti, odnosno da pripadne podružnici Wizz Air Malta.

Ambicije Wizz Air su velike.

Avio-kompanija tvrdi da će zahvaljujući novim avionima uspeti da ponudi znatno niže cene karata. U duhu svog niskotarifnog poslovnog modela, Wizz Air veruje da će cene karata na letovima za Abu Dabi biti i do 70% niže u odnosu na one koje nude konkurenti, piše Airways Magazine. Wizz Air je na svojoj Facebook stranici objavio da će se letovi na liniji Milano - Abu Dabi moći rezervisati za već od 99,99 evra.

Airbus A321XLR Foto: ©Airbus SAS 2024, mediacentre.airbus.com

Prevoznik je naručio ukupno 47 A321 u verziji XLR. Plan avio-kompanije je da sa novim avionima otvori linije ka dalekim destinacijama, prethodno nedostupnim usled ograničenog doleta sadašnje Airbus flote.

Wizz Air je do sada pokazao interesovanje za letovima ka Indiji. AIRportal piše da je Wizz Air dobio dozvole mađarskih, italijanskih i austrijskih vlasti za pokretanje letova ka indijskim aerodromima.

(Aero.rs)

Video: Prince Aviation instalirao Certus internet sistem u Cessna Citation 525

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Aero Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>