• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Avion avio-kompanije Utair 737-800 umalo sleteo na pistu u izgradnji na aerodromu Grozni u Čečeniji

Vreme čitanja: oko 1 min.

Incident je prošao bez povređenih, a aerodromske vlasti trenutno istražuju kako je došlo do zabune

  • 0
Utair B737 Foto: Shutterstock

Jutros je Boeing 737-800 kompanije Utair, na letu UTA742 iz Antalije, zamalo sleteo na pistu koja je zatvorena zbog radova, na aerodrom Grozni u Čečeniji (GRV).

Na snimku, koji je se može videti na društvenim mrežama, B737 registarske oznake RA-73089, započeo je prilaz ka pogrešnoj pisti iz nepoznatih razloga, ali su piloti u poslednjem trenutku shvatili grešku i odustali od sletanja (go around).

Nakon prvog neuspešnog pokušaja, posada je izvela drugi prilaz i uspešno sletela na aktivnu pistu. Incident je prošao bez povređenih, a aerodromske vlasti trenutno istražuju kako je došlo do zabune.

Utair Aviation je ruska avio-kompanija sa sedištem u Tjumenu, Rusija. Osnovana je 1967. godine, a danas je jedna od najvećih avio-kompanija u Rusiji. Kompanija prvenstveno pruža usluge putničkog saobraćaja unutar Rusije, ali ima i međunarodne letove.

Avio-kompanija Utair je u većinskom vlasništvu ruskih firmi i pojedinaca, a glavna baza kompanije im je na aerodromu Roschino u Tjumenu (TJM).

(Aero.rs)

Video: Srpski leteći vatrogasci: Više od dva miliona litara vode izbacili na požare za manje od mesec i po

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Aero Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>