• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Postignut preliminarni dogovor o platama: Boeing za sada izbegao štrajk 33.000 radnika

Vreme čitanja: oko 1 min.

U zajedničkom saopštenju predsednika sindikata IAM District 751 i W24 navodi se da nisu uspeli da ostvare sve zahteve ali da je ovaj preliminarni ugovor najbolji koji su ikada postigli.

  • 0
Boeing 737MAX Foto: Shutterstock

Kompanija Boeing postigla je dogovor sa sindikatima o novom kolektivnom ugovoru i čini se da će najavljeni štrajk ipak biti izbegnut. Preko 33.000 radnika u Boeing treba da dobije povećanje plata ali i bolje uslove rada.

Menadžment američkog proizvođača Boeing je sa predstavnicima sindikata postigao preliminarni dogovor o novom kolektivnom ugovoru. Više od 33.000 zaposlenih u sindikatima IAM District 751 i W24 treba da dobije povećanje plata od 25% u naredne četiri godine kao i druge beneficije, preneo je Aviation Week.

Boeing 737 MAX Foto: Shutterstock

Boeing je takođe obećao da će, ukoliko pokrene proizvodnju novog modela u naredne četiri godine, istu poveriti fabrikama na severozapadnoj obali SAD.

"Ugovor obezbeđuje najveće opšte povećanje plata do sada, niže učešće radnika u medicinskim troškovima kako bi zdravstvena zaštita bila pristupačnija, veći doprinosi za penziono osiguranje i uslove rada koji će obezbediti bolju ravnotežu između privatnog života i posla", izjavila je predsednica i izvršna direktorka kompanije Boeing Commercial Airplanes Stefani Poup.

Boeing Renton fabrika Foto: Shutterstock

Preliminarni dogovor menadžmenta i sindikata sada treba da prođe proces ratifikacije. Sindikati će 12. septembra glasati o novim uslovima koje je Boeing ponudio. Sadašnji kolektivni ugovor ističe 12. septembra - minut pre ponoći.

Očekuje se da zaposleni odobre novi ugovor sa poslodavcem. U zajedničkom saopštenju predsednika IAM District 751 i W24 navodi se da nisu uspeli da ostvare sve zahteve ali da je ovaj preliminarni ugovor najbolji koji su ikada postigli.

(Aero.rs)

Video: Air France Boeing 787 Dreamliner

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Aero Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>