• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Tail strike u Čileu: Pogledajte nezgodno sletanje Dash 8-400 na jednom od najudaljenijih aerodroma sveta

Vreme čitanja: oko 1 min.

Avio-kompanija Aerovias DAP, čiji je avion oštećen, obavlja redovne i čarter letove, a jedna od specifičnosti čileanskog prevoznika jeste i ta da leti i za Antarktik

  • 0
de Havilland Dash 8-400 Foto: Shutterstock

Avion prevoznika Aerovías DAP imao je tail strike, odnosno udar repom prilikom sletanja na aerodrom na jugu Čilea. Letelica je pretrpela oštećenja i privremeno je povučena iz saobraćaja.

Incident se dogodio u ponedeljak 9. septembra na letu V5-420 od Punta Arenas (PUQ) do Puerto Vilijams (WPU). Prilikom sletanja na pistu 26, de Havilland Dash 8-400 udario zadnjim delom trupa asfaltnu površinu uzletno sletne staze, preneo je The Aviation Herald.

Uprkos tome posada je uspela bezbedno da prizemlji avion. Niko od putnika i članova posade nije povrđen ali je Dash 8-400 (CC-DHT) pretrpeo štetu. Letelica registracije je privremeno povučena iz saobraćaja, navodi se u bazi podataka Planespotters.

Avio-kompanija Aerovias DAP se oglasila povodom incidenta na svom Facebook profilu. Prevoznik navodi da je poslao BAe avion po putnike koji lete do Punta Arenas kako bi mogao da nastavi redovne avio-operacije.

Aerodrom Puerto Vilijams nalazi se na ostvru Navarino i jedan je od najjužnijih na celom svetu. Trenutno je povezan jednom avio-linijom sa Punta Arenasom na kojoj Aerovias DAP leti šest puta nedeljno. Aerovias DAP obavlja redovne i čarter letove, a jedna od specifičnosti čileanskog prevoznika jeste i ta da leti i za Antarktik.

(Aero.rs)

Video: Air France Hop Embraer E190

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Aero Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>