• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Spoter snimio momenat udara Lufhansinog aviona A320 u jato ptica

Vreme čitanja: oko 1 min.

Incidenti sa udarima ptica nisu retkost u avijaciji, posebno tokom faza poletanja i sletanja

  • 0
Lufthansa A320 SMTSA Thales Radar Salinger Igor

Avion avio-kompanije Lufthansa Airbus A320-200, sa registarskim brojem D-AIZX, koji je obavljao let LH-200 iz Frankfurta za Berlin, doživeo je incident ubrzo nakon poletanja sa piste 07C frankfurtskog aerodroma. Tokom početnog penjanja, desni motor (CFM56) aviona udario je u jato ptica, što je dovelo do oštećenja i momentalnog gašenja motora izveštava TheAviationHerald. Posada je prekinula penjanje na visini od 3000 stopa i odlučila da se vrati na aerodrom u Frankfurtu.

Avion je bezbedno sleteo na pistu 07C oko 15 minuta nakon poletanja, a putnici su nakon toga prebačeni na zamenski avion Airbus A320-200, sa registarskim brojem D-AIQS, koji je stigao u Berlin sa zakašnjenjem od približno 2,5 sata.

Oštećeni avion ostao je prizemljen u Frankfurtu radi inspekcije i popravke kako bi se osigurala njegova ispravnost pre nastavka operacija.

Ovaj incident, je snimio spoter a na videu koji se može videti na društvenim mrežama vidi se trenutak kada je  A320-200 doživeo udar u jato ptica.

Incidenti sa udarima ptica nisu retkost u avijaciji, posebno tokom faza poletanja i sletanja. Takvi sudari mogu prouzrokovati ozbiljna oštećenja motora, što zahteva hitne reakcije posade. U ovom slučaju, brza reakcija posade Lufthansa leta LH-200 osigurala je bezbedan povratak na zemlju, a incident se završio bez povreda putnika ili posade.

Za avio-kompanije poput Lufthanse, koja dnevno obavlja veliki broj letova iz svojih glavnih čvorišta, poput Frankfurta, ovakvi incidenti predstavljaju izazov za operativne kapacitete, ali i priliku za unapređenje procedura i bezbednosnih mera.

(Aero.rs)

Video: Intervju sa Wolfgang Dillbaum Alexius, direktorom Aviation Parts Service Germany

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Aero Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>