• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Boeing povećao ponudu mehaničarima u pokušaju da reši skupi štrajk

Vreme čitanja: oko 1 min.

Štrajk Boeingovih mehaničara traje već deset dana, dok kompanija trpi gubitke od 50 miliona dolara dnevno zbog kašnjenja u proizvodnji aviona

  • 0
Boing , Boeing,  štrajk Foto: Tanjug/AP

Boeing je unapredio svoju ponudu za više od 30.000 mehaničara u cilju prekida štrajka koji je izazvao ozbiljne poremećaje u proizvodnji. Američki proizvođač aviona saopštio je da je nova ponuda, koja uključuje povećanje plata i bonusa, "najbolja i konačna." Štrajk, koji je ušao u deseti dan, dnevno košta kompaniju 50 miliona dolara i dovodi do kašnjenja isporuka aviona za mnoge avio-kompanije.

Povećanje plata i bonusa

Boeingova nova ponuda uključuje povećanje plata za 30% u naredne četiri godine, kao i podizanje bonusa za ratifikaciju sa 3.000 na 6.000 dolara. Pored toga, kompanija je najavila poboljšane uslove za penzione doprinose, uključujući povećanje doprinosa. Ova ponuda bi postala važeća samo ukoliko bude ratifikovana do kraja nedelje.

Sindikat i dalje zahteva bolje uslove

Međunarodno udruženje mehaničara i radnika u vazduhoplovstvu (IAM), sindikat koji zastupa radnike, razmatra ponudu, ali ističe da Boeing može ponuditi i bolje uslove. Sindikat zahteva veće povećanje plata od predloženih 30%, što ostaje ključna tačka spora.

Ako se ne postigne dogovor, Boeing se suočava sa ozbiljnim poremećajima u isporukama aviona, dodatnim troškovima i potencijalnim smanjenjem kreditnog rejtinga, što dodatno pritiska kompaniju da pronađe rešenje za ovaj skupi štrajk.

(Aero.rs)

Video: Airbus Helicopters H145M prikaz Helikopterska jedinica MUP Srbije

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Aero Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>