• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

Prva poseta jednog od čelnih ljudi Međunarodne organizacije civilne avijacije Srbiji: Nikolas Ralo u Beogradu

Vreme čitanja: oko 2 min.

Tokom boravka u Beogradu, Ralo se sastao sa direktorima vazduhoplovnih vlasti iz Srbije i regiona, a obišao je i Aerodrom Beograd, SMATSA i Air Serbia kao ključne elemente industrije vazdušnog saobraćaja

  • 0
ICAO poseta Srbiji Aleksandar Obradović, Director Belgrade ACC sa visokim gostima iz ICAO Foto: Direktorat civilnog vazduhoplovstva Republike Srbije

Direktor Regionalne kancelarije ICAO za Evropu i Severni Atlantik (ICAO EUR/NAT) Nikolas Ralo, posetio je Beograd 23. i 24. septembra 2024. godine, što predstavlja prvu posetu jednog visoko rangiranog funkcionera Međunarodne organizacije civilnog vazduhoplovstva (ICAO) Republici Srbiji.

Tokom boravka u Beogradu, Ralo se sastao sa direktorkom Direktorata civilnog vazduhoplovstva RS, Mirjanom Čizmarov, kao i sa direktorima vazduhoplovnih vlasti iz regiona, uključujući generalnog direktora Agencije za civilno vazduhoplovstvo Republike Severne Makedonije, Dragija Stojanoskog, generalnog direktora Direkcije za civilno vazduhoplovstvo Bosne i Hercegovine, Zorislava Ivanovića, i generalnog direktora Agencije za civilno vazduhoplovstvo Crne Gore, Ivana Šćekića, saopšteno je iz Direktorata civilnog vazduhoplovstva Republike Srbije

ICAO poseta Srbiji Foto: Direktorat civilnog vazduhoplovstva Republike Srbije

"Sastanak je održan u kontekstu Memoranduma o razumevanju o međusobnoj saradnji u vazduhoplovstvu, potpisanog 16. januara 2023. godine između vazduhoplovnih vlasti Republike Srbije, Crne Gore, Severne Makedonije, Turske i Albanije, sa ciljem stvaranja zajedničkih interesa koji će se ogledati na međunarodnom planu, pre svega u zajedničkom nastupu prema međunarodnim organizacijama u civilnom vazduhoplovstvu", navodi srpsko regulatorno vazduhoplovno telo.

ICAO poseta Srbiji Foto: Direktorat civilnog vazduhoplovstva Republike Srbije

"Direktorka DCV Mirjana Čizmarov naglasila je važnost ove posete i saradnje unutar Memoranduma, ističući da je ovo značajan trenutak koji potvrđuje status Srbije u globalnom i regionalnom sistemu civilnog vazduhoplovstva, kao i ugled srpskih vazduhoplovnih vlasti na međunarodnom planu", stoji u saopštenju DCV.

ICAO poseta Srbiji Foto: Direktorat civilnog vazduhoplovstva Republike Srbije

U okviru posete, Ralo je obišao ključne subjekte srpske industrije vazdušnog saobraćaja i održao sastanke sa predstavnicima Air Serbia, Aerodroma Nikola Tesla i SMATSA, na kojima su razmatrani razvojni planovi i mogućnosti za dalju saradnju i podršku od strane ICAO.

ICAO poseta Srbiji Foto: Direktorat civilnog vazduhoplovstva Republike Srbije

Zaključkom ove posete postavljen je čvrst temelj za kontinuirani razvoj i unapređenje regionalne saradnje u oblasti civilnog vazduhoplovstva, dogovorom o godišnjim sastancima vazduhoplovnih vlasti zemalja potpisnica Memoranduma, uz aktivno učešće Rala. Ovim će se dodatno produbiti multilateralna saradnja, s osnovnim ciljem da se održivost, bezbednost i obezbeđivanje u civilnom vazduhoplovstvu regiona podignu na najviši mogući nivo, navodi DCV.

(Aero.rs)

Video: Prince Aviation Cessna Citation 525: Brišući let na aeromitingu u Vršcu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Aero Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>