• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

Air France uvodi besplatan ultra-brzi Wi-Fi u sve svoje avione uz Starlink tehnologiju

Vreme čitanja: oko 2 min.

Usluga će biti dostupna na pametnim telefonima, tabletima i laptopovima, a putnici će moći da povežu više uređaja istovremeno

  • 0
Er Frans Air France Foto: Air France

Air France je najavio da će od leta 2025. godine postepeno uvoditi besplatan ultra-brzi Wi-Fi u svim svojim avionima. Ova nova usluga će biti dostupna u svim klasama putovanja, a putnici će moći da se povežu na mrežu putem prijave na svoj "Flying Blue" nalog. Zahvaljujući ovom tehnološkom iskoraku, Air France pruža iskustvo na letu koje će biti "kao na zemlji", omogućavajući stabilnu i brzu internet konekciju tokom celog leta.

Kako bi pokrenuli ovu uslugu, Air France se udružio sa Starlink-om, satelitskim internet servisom kompanije SpaceX, koji koristi najveću konstelaciju satelita u niskoj Zemljinoj orbiti. Ova napredna tehnologija obezbeđuje visok protok podataka i nisku latenciju, čak i na letovima iznad najizolovanijih delova sveta, što garantuje brzo i pouzdano uslugu za korisnike.

Usluga će biti dostupna na pametnim telefonima, tabletima i laptopovima, a putnici će moći da povežu više uređaja istovremeno. Ovo je značajan korak napred za avio-putnike, koji se sve više oslanjaju na stalnu povezanost tokom leta za poslovne ili lične potrebe.

Er Frans Air France Foto: Air France

Starlink - Revolucija u avio internet uslugama

Starlink je brzo postao vodeći izbor za avio-kompanije koje žele da unaprede usluge internet povezivanja na svojim letovima. Zahvaljujući globalnom pokrivanju i mogućnosti da pruži internet u najizolovanijim oblastima, Starlink je postao idealan partner za pružanje brzog i stabilnog interneta na visinama od nekoliko hiljada metara.

Er Frans Air France Foto: Air France

Pored Air France-a, nekoliko drugih velikih avio-kompanija već planira da uvede Starlink uslugu u svoje avione. Delta Air Lines je u fazi testiranja Starlinka na određenim rutama, dok Hawaiian Airlines planira da uvrsti ovu tehnologiju u svoju flotu do kraja 2024. godine. Kompanije kao što su JSX i Zipair Tokyo takođe su objavile planove da koriste Starlink kako bi putnicima omogućile besplatan i brzi internet tokom svojih letova.

Er Frans Air France Foto: Air France

Ovaj tehnološki pomak pokazuje kako se vazduhoplovna industrija prilagođava potrebama modernih putnika, koji očekuju stalnu povezanost čak i na dugim letovima. Zahvaljujući Starlinku, budućnost letenja donosi više pogodnosti, omogućavajući putnicima da obavljaju poslovne zadatke, gledaju omiljene serije ili jednostavno ostanu u kontaktu sa prijateljima i porodicom, bez prekida u vezi.

(Aero.rs)

Video: Letelica Putnik udruženja studenata vazduhoplovstva Beoavia

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Aero Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>