• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Xiamen Air razmatra uvođenje direktnih letova između Xiamena i Beograda

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ukoliko se uspostavi nova linija, Beograd bi dodatno ojačao svoju poziciju na mapi direktnih letova ka Kini, pridruživši se ostalim evropskim gradovima koji imaju sve veći broj letova ka kineskim destinacijama

  • 0
Xiamen Air Foto: Shutterstock

Xiamen Air, šesti po veličini avio-prevoznik u Kini, najavio je pokretanje studije izvodljivosti u cilju uspostavljanja direktnih letova između svog čvorišta u Xiamenu i Beograda. Ova inicijativa dolazi nakon sastanka predsednika Xiamen Air-a i srpskog ministra privrede, gde su vođeni razgovori o potencijalu za unapređenje avio-povezanosti između provincije Fujian i Srbije piše ExYuAviationNews.

„Razmatramo mogućnosti za uvođenje direktnih letova između Fujiana i Beograda, sa posebnim fokusom na putnički i teretni saobraćaj“, izjavili su iz Xiamen Aira. Kompanija planira dalje pregovore kako bi se poboljšala saradnja između Kine i Srbije u oblastima trgovine i turizma.

Xiamen Air trenutno leti za Evropu na destinacije poput Amsterdama i Pariza, dok u Aziji, Bliskom Istoku i Severnoj Americi pokriva ključne destinacije kao što su Doha, Njujork i Los Anđeles. Ova kompanija, koja je u većinskom vlasništvu China Southern Airlinesa, upravlja flotom od 170 aviona i mrežom od 100 destinacija.

Ukoliko se uspostavi nova linija, Beograd bi dodatno ojačao svoju poziciju na mapi direktnih letova ka Kini, pridruživši se ostalim evropskim gradovima koji imaju sve veći broj letova ka kineskim destinacijama.

Od 21 evropske zemlje koja ima letove za kontinentalnu Kinu, Srbija će sledećeg meseca zauzeti šesnaesto mesto po kapacitetu sedišta ka Kini, ispred Poljske, Češke, Belorusije, Irske i Luksemburga. Rusija, Nemačka i Italija i dalje imaju najveći kapacitet ka Kini na kontinentu.

(Aero.rs)

Video: Letelica Putnik udruženja studenata vazduhoplovstva Beoavia

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Aero Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>