• 0

Vreme čitanja: oko 4 min.

Ako nemaš avion, nisi zvezda: U čemu lete zvezde svetskog džet seta

Vreme čitanja: oko 4 min.

Mnoge poznate ličnosti poseduju privatne avione, što im omogućava veću kontrolu nad svojim planovima putovanja

  • 0
Gulfstream G650ER Foto: Shutterstock

Ako nemaš avion - nisi prava zvezda džet-seta: Tako barem kažu u leglu svetskog džet seta - Sjedinjenim Američkim Državama, u kojima broj vlasnika privatnih aviona sve više raste: od poslovnih ljudi do političara, od NBA zvezda do muzičara, od producenata do glumaca.

Privatni avioni omogućavaju poznatim ličnostima da izbegnu glavobolje i obezbede diskretan način transporta bez prisustva medija i fanova. Omogućavaju im da se kreću po zahtevu tokom koncertnih turneja i snimanja filmova.

Džet set zvezde takođe koriste svoje privatne avione za lična putovanja. Mnoge poznate ličnosti poseduju privatne avione, što im omogućava veću kontrolu nad svojim planovima putovanja. Poznate ličnosti uživaju u VIP tretmanu koji privatni avioni pružaju, bilo da lete na događaje ili na odmore sa porodicom i prijateljima, navodi portal Simple Flying. Evo pet poznatih ličnosti i njihovih privatnih aviona.

@1400_model_airport travis scott's private e190 arrived a day later#boeingbusinessjet #antwerp #antwerpairport #ebaw #privatejet #bussinessjet #plane #airport #airplane #tarmac #airporttarmac #avgeek #aviation #travisscott #737300 #737classic ♬ I KNOW ? - Travis Scott

Trevis Skot je američki reper i producent poznat po svoja četiri hita broj jedan na američkoj Bilbord Hot 100 listi i preko sto pesama na listama (Goosebumps, Antidote, Stargazing, Sicko Mode...).

Ovaj muzičar poseduje luksuzni avion Embraer ERJ-190-100 iz 2015. godine, vredan 72 miliona dolara. Avion se može pohvaliti pažljivo izrađenim enterijerom i najmodernijom tehnologijom, osiguravajući besprekorno iskustvo tokom leta. Enterijer aviona je ukrašen najfinijim materijalima, luksuzom na svakom koraku, a u junu 2024. muzičar se pohvalio na nalozima na društvenim mrežama kako je njegov privatni avion dobio novu šemu bojenja.

E-jet je poznat po svojoj efikasnosti i svestranosti, što ga čini popularnim izborom za kratke i srednje duge letove. To je dvomotorni avion proizveden od strane brazilskog proizvođača Embraer. Avion je prostran i može se prilagoditi različitim enterijerima, ima relativno niske operativne troškove i pokazao se vrednim u izazovnim okruženjima, što ga čini omiljenim izborom operatera širom sveta.

Avionske registracije Foto: Shutterstock/Phung Quang Minh

Tom Kruz, holivudski glumac i producent, zaljubio se u avijaciju tokom snimanja a pilotsku dozvolu je dobio 1994. godine. On je komercijalni pilot i može da upravlja i komercijalnim avionima i helikopterima. Kruz je oduvek sanjao o tome da snima filmove i leti avionima.

Kruz poseduje najmanje tri luksuzna aviona, a najluksuzniji među njima je Gulfstream IV G4, vredan oko 20 miliona dolara, koji može da primi do 19 putnika. Avion ima i džakuzi i prostor za projekcije filmova.

Holivudska super-zvezda poseduje i P-51 Mustang, izgrađen 1946. godine, koji je donirao muzeju Victory Air u Ilinoisu, SAD.

Tejlor Svift, pop mega-zvezda sa 14 osvojenih Gremi nagrada, poseduje nekoliko aviona, a najnoviji je Dassault Falcon  7x. Navodno je prošle godine letela privatnim avionima 170 puta. Ovaj avion od 55 miliona dolara simbolizuje luksuz i efikasnost u svetu privatne avijacije, sa velikim panoramskim prozorima, vrhunskom zvučnom izolacijom i prilagodljivim rasporedima za poslovne sastanke i zone za odmor.

Falcon 7X, registrovan kao N898TS, pruža luksuznu kabinu koja može da primi do 16 putnika. Nudi tiho okruženje, velike prozore i prilagodljive rasporede, uključujući plišane sedišta, zabavne sisteme i prostorije za obedovanje.

Putnička abina Falcona 7X je luksuzni izvršni apartman sa tri prostrane dnevne zone, koje se mogu prilagoditi pojedinačnim potrebama. Ima ergonomski prilagodljiva sedišta, garderober pune dužine, kupatilo, kuhinju pune veličine, kontrolu temperature i 28 velikih prozora.

Lejdi Gaga (manje poznata po pravom imenu - Stefani Džoan Andželina Germanota), globalna zvezda poznata po svom ekstravagantnom stilu života i luksuzu, ima pristup u najmanje tri privatna aviona. Ovi avioni nisu samo pokazatelj bogatstva, već i neophodnost za njen profesionalni život, jer joj omogućavaju da izbegne komercijalne aerodrome i da se pridržava strogih rasporeda.

Lejdi Gaga je dobila Boeing 757 od promotora događaja Live Nation, u znak zahvalnosti za njihov rad s njom. Avion je bio ukrašen njenim imenom na sedištima. Avion je u vlasništvu njenog promotivnog tima još od Live Nationa i ima procenjenu vrednost od 65 do 80 miliona dolara.

Boeing 757 VIP ima enterijer u kom su veliki drveni sto za obroke i rad, pregrade za prtljag i namenski kuhinjski prostor. Privatna kupatila su preuređena za veću udobnost, a veliki bračni krevet u jednoj od spavaćih soba je dostupan za goste koji žele više privatnosti. Avion može leteti otprilike devet i po sati i može nositi do 10.000 kg tereta. Koriste ga pretežno američke aviokompanije za domaće i transkontinentalne letove, a privatni i državni operateri su ga prilagodili kao VIP prevoznike, uključujući bivšeg američkog predsednika Donalda Trampa.

Kim Kardašijan je 2022. godine kupila avion Gulfstream G650ER za 95 miliona dolara. Prilagodila ga je posebnim modifikacijama, povećavajući njegovu vrednost na 150 miliona dolara. Avion je prvi put prikazan u njenoj porodičnoj emisiji na Hulu platformi, „The Kardashians“. Godišnji troškovi održavanja aviona (koji uključuju gorivo, održavanje, plate posade i osiguranje), iznose ukupno oko četiri miliona dolara.

Gulfstream G650ER je veliki poslovni avion koji proizvodi Gulfstream Aerospace. Aerodinamično krilo Gulfstream-a poboljšava brzinu, domet i efikasnost, dok tehnologija fly-by-wire osigurava udobnost i bezbednost. Pokreću ga dva Rolls-Royce motora i ima produženu verziju dometa.

(Aero.rs)

Video: Otvaranje novog hagara Prince Aviation: Avio-glamur u novom "dvorcu Princa"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Aero Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>