• 0
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ryanair 737-8 MAX oštetio 450 metara piste u Bergamu zbog pucanja guma na stajnom trapu

 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Oštećena površina piste mora biti sanirana pre nego što se operacije u potpunosti obnove, a ponovno otvaranje piste zavisi od uklanjanja Ryanair aviona

  • 0
Ryanair B737 Milena Đorđević

Ryanair-ov avion Boeing 737 MAX ostao je zaglavljen na pisti aerodroma Milano Bergamo (BGY) u Italiji nakon što su tokom sletanja pukle četiri gume na zadnjem stajnom trapu. Avion je poleteo sa aerodroma Barselona-El Prat (BCN) nešto pre 07:45 po lokalnom vremenu 1. oktobra 2024. godine, ali je prilikom sletanja u 07:55 došlo do problema s gumama.

Prema rečima uprave aerodroma Milano Bergamo, incident je prouzrokovao oštećenje 450 metara piste, jer je površina bila oštećena do dubine od oko jednog centimetra. Zbog oštećenja piste, polasci su bili odloženi, dok su dolazni letovi bili preusmereni ili otkazani. “Zbog toga što je avion ostao na pisti, operacije su bile obustavljene, a izdat je NOTAM u kojem se navodi da pista neće biti otvorena pre 17:00 časova (po lokalnom vremenu)”, izjavio je portparol aerodroma.

Oštećena površina piste mora biti sanirana pre nego što se operacije u potpunosti obnove, a ponovno otvaranje piste zavisi od uklanjanja Ryanair aviona. Fotografije i video snimci koji su podeljeni na internetu pokazuju ozbiljno oštećene gume Boeinga 737 MAX kao rezultat incidenta. Svi putnici, njih 161, koji su bili u avionu bezbedno su napustili letelicu, a incident nije prouzrokovao povrede. „Let FR846 iz Barselone ka Milanu Bergamu (1. oktobra) imao je problem s gumama prilikom sletanja na aerodrom Milano Bergamo. Putnici su normalno napustili avion, a inženjeri su trenutno na terenu i pregledaju letelicu kako bi se osposobila za povratak u službu“, rekao je portparol kompanije Ryanair za AeroTime.

(Aero.rs)

Video: Otvaranje novog hagara Prince Aviation: Avio-glamur u novom "dvorcu Princa"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Aero Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>