• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Croatia Airlines planira uvođenje više letova do šest sati, interkontinentalne letove prepuštaju konkurenciji

Vreme čitanja: oko 1 min.

Zvaničnici hrvatske avio-kompanije su u proteklom periodu najavljivali da će većina novih ruta koje planiraju uvesti tokom naredne tri godine biti u Evropi i regionu Mediterana

  • 0

Croatia Airlines planira da uvede više dugolinijskih destinacija (letovi od tri do šest sati), umesto da obavlja interkontinentalne letove sa svojom nadolazećom A220 flotom, rekao je komercijalni direktor aviokompanije, Slaven Žabo.

"Croatia Airlines trenutno ne razmatra obavljanje interkontinentalnih letova sa Airbusom A220, ali ono što planiramo sa ovim tipom aviona jesu dugolinijski letovi. Zbog njegove efikasnosti i mogućnosti dometa, bićemo u mogućnosti da pokrenemo nove rute koje trenutno ne obavljamo", rekao je Žabo na Istanbulskoj vazduhoplovnoj izložbi, gde je kompanija prikazala svoj A220-300 avion.

Zvaničnici hrvatske avio-kompanije su u proteklom periodu najavljivali da će većina novih ruta koje planiraju uvesti tokom naredne tri godine biti u Evropi i regionu Mediterana. Ipak, sa planovima da započnu i nove interkontinentalne operacije, severna Afrika i Bliski Istok su verovatne opcije za buduće širenje mreže.

Aviokompanija će staviti naglasak i na celogodišnju povezanost ka raznim destinacijama, kako bi smanjila visoku sezonalnost tokom letnjeg perioda.

Kako se bude povećavao broj aviona A220 u floti prevoznika, Croatia Airlines planira da doda nove rute. Trenutno u svojoj floti imaju samo jedan avion A220 (koji je dobio ime Zagreb), a drugi bi trebalo da stigne do kraja godine, pa se očekuje da će aviokompanija otkriti prvu seriju novih ruta za leto 2025. godine. U sledećoj godini očekuje se isporuka još pet A220 aviona sledeće godine.

(Aero.rs)

Video: Otvaranje novog hagara Prince Aviation: Avio-glamur u novom "dvorcu Princa"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Aero Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>