• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Emirates obustavlja letove ka Iranu, Iraku i Jordanu zbog regionalnih tenzija

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ove mere dolaze nakon što je Iran ispalio oko 200 raketa prema Izraelu, uključujući hipersonične projektile, od kojih su neki prošli preko vazdušnog prostora Jordana i Iraka

  • 0

Kompanija Emirates iz Dubaija saopštila je da će privremeno obustaviti sve letove ka Iraku, Iranu i Jordanu, zbog rastuće nestabilnosti u regionu nakon iranskog raketnog napada na Izrael. Ova odluka odnosi se na letove zakazane za 4. i 5. oktobar, a avio-kompanija je obustavila letove, počev od danas, 3. oktobra.

Destinacije na koje se odnosi ova obustava su Basra i Bagdad u Iraku, Teheran u Iranu i Aman u Jordanu. Pored toga, Emirates je već najavio obustavu letova ka Bejrutu do 8. oktobra, dok je nemačka Lufthansa obustavila letove ka Bejrutu do kraja novembra, a letove za Tel Aviv do kraja oktobra.

Ove mere dolaze nakon što je Iran ispalio oko 200 raketa prema Izraelu, uključujući hipersonične projektile, od kojih su neki prošli preko vazdušnog prostora Jordana i Iraka. Iako je Izrael saopštio da je presreo većinu raketa, regionalna napetost je izazvala ozbiljne poremećaje u avio-saobraćaju širom Bliskog istoka.

Širi uticaj na avio-saobraćaj u regionu

Obustave letova uzrokovane su zabrinutošću za bezbednost letova u ovom turbulentnom periodu, pri čemu mnoge avio-kompanije razmatraju alternativne rute kako bi izbegle zahvaćene zone. Osim povećanih troškova goriva zbog dužih ruta, dolazi i do značajnih kašnjenja i otkazivanja letova, što dodatno komplikuje operacije za avio-kompanije.

Ove privremene obustave predstavljaju izazov za putnike i kompanije koje se oslanjaju na stabilnost saobraćaja u regionu, a očekuje se da će slične mere biti na snazi dokle god kriza bude trajala.

(Aero.rs)

Video: Otvaranje novog hagara Prince Aviation: Avio-glamur u novom "dvorcu Princa"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Aero Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>