• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

U Tuzlu sletio prvi avion turske kompanije AJet

Vreme čitanja: oko 1 min.

Dolazak aviona, koji je prevezao delegaciju kompanije AJet i visoko-rangirane zvaničnike, obeležen je svečanim presecanjem vrpce na pisti aerodroma

  • 0
AJet Airbus A321neo Foto: Wikipedia

Na Međunarodni aerodrom Tuzla danas je sleteo prvi avion niskotarifne turske avio-kompanije AJet iz Istanbula. Dolazak aviona, koji je prevezao delegaciju kompanije AJet i visoko-rangirane zvaničnike, obeležen je svečanim presecanjem vrpce na pisti aerodroma. Ovim prvim letom zvanično je uspostavljena nova linija između Tuzle i Istanbula.

AJet, osnovan krajem marta ove godine (nekada AnadoluJet), već leti ka 95 destinacija širom sveta, a sada dodaje Tuzlu na svoju listu. Planirano je da ova linija funkcioniše jednom sedmično, svakog ponedeljka.

U kratkom vremenskom periodu, kompanija je postigla značajan rast, sa modernizovanom flotom od 85 aviona i redovnim letovima ka 95 destinacija širom sveta, od kojih je 41 unutar Turske, a 54 u 32 zemlje. AJet teži daljoj ekspanziji, sa planovima da u narednih 10 godina proširi mrežu na 44 zemlje i 113 gradova.

Kompanija se fokusira na pristupačne cene, a najnovija linija koja povezuje Istanbul sa Tuzlom, predstavlja još jedan kanal za ekonomske i turističke veze između Turske i Bosne i Hercegovine.

(Aero.rs)

Video: Otvaranje novog hagara Prince Aviation: Avio-glamur u novom "dvorcu Princa"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Aero Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>