• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Još jedna avio-kompanija ukida liniju ka Kini: SAS obustavlja saobraćaj između Kopenhagena i Šangaja

Vreme čitanja: oko 1 min.

Avio-kompanija nije navela razlog ukidanja linije ali se spekuliše da su rastući troškovi usled obilaska ruskog vazdušnog prostora i konkurencija sa Istoka uticali na odluku SAS

  • 0
SAS Airbus A350 Foto: Shutterstock

Na listi evropskih avio-kompanija koje tokom predstojeće zime planiraju da ukinu linije ka Kini nalazi se i SAS. Skandinavski avio-prevoznik će prema svemu sudeći prekinuti saobraćaj na ruti Kopenhagen (CPH) - Šangaj (PVG).

Poslednji let iz danske prestonice planiran je za 7. novembar ove godine dok je povratni let iz Šangaja za Kopehnagen zakazan za 8. novembar, pokazuju podaci Aeroroutes. Na ovoj liniji SAS trenutno saobraća četiri puta nedeljno sa Airbus A350 avionom. Razlog ukidanja linije nije saopšten.

Norway Planes Foto: Tanjug/AP

Pored SAS, još tri evropske avio-kompanije nameravaju da smanje broj letova i linija ka Kini. British Airways 24. oktobra ukida polaske između Londona (LHR) i Pekinga (PKX) dok će njegov konkurent Virgin Atlantic dan kasnije obustaviti letove na liniji Heathrow - Šangaj (PVG), piše Aeroroutes.

Lufthansa takođe planira da redukuje kapacitete na tržištu Kine. Avioni nemačke avio-kompanije od 25. oktobra više neće leteti između Frankfurta (FRA) u Pekinga (PEK) o čemu je Aero.rs ranije pisao.

Lufthansa Airbus A340 Foto: Shutterstock

Prevoznici sa Starog kontinenta suočavaju se sa sve većom konkurencijom avio-kompanija iz Kine. Ruska Federacija zabranila je prevoznicima EU prelet iznad njene teritorije što je produžilo vremena putovanja na letovima od i do Dalekog istoka.

Kineske avio-kompanije još uvek koriste ruski vazdušni prostor zbog čega imaju manje troškove od svojih evropskih konkurenata. Direktorka KLM nedavno je pozvala EU da uvede mere kojima bi se stalo na put, kako navodi, "nefer" konkurenciji iz Kine. Više o tome možete pročitati u posebnoj vesti na Aero.rs.

(Aero.rs)

Video: Air France Boeing 787 Dreamliner

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Aero Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>