• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Pretnja bombom na letu od Mumbaja do Njujorka: Avion preusmeren u Delhi

Vreme čitanja: oko 1 min.

Preteća poruka o bombi na letu AI119 navodno je došla od jednog korisnika društvene mreže X

  • 0
Air India Boeing 777 Foto: Shutterstock

Boeing 777 avio-kompanije Air India na letu od Mumbaja do Njujorka prusmeren je u Delhi zbog pretnje bombom. Putnici i njihov prtljag su pregledani od strane policije, a letelica se nalazi na izolovanoj parking poziciji aerodroma.

Incident se dogodio u ponedeljak rano ujutru nakon što je Boeing 777-300ER (VT-AER) poleteo sa aerodroma Mumbaj (BOM), zaputivši se ka Njujorku (JFK). Piloti na letu AI119 su bili obavešteni o "bezbednosnoj pretnji" zbog čega su odlučili da hitno slete.

U avionu se nalazilo 239 putnika i 19 članova posade.

Let AI119 od Mumbaja do Njujorka Foto: FlightRadar24

Za alternativni aerodrom odabran je Delhi Indira Gandhi (DEL). Sat i po nakon poletanja iz Mumbaja, posada VT-AER prizemljila je avion u Delhiju, pokazuju podaci servisa FlightRadar24.

Preteća poruka o bombi na letu AI119 navodno je došla od jednog korisnika društvene mreže X (nekadašnji Twitter), preneo je The Indian Express pozivajući se na izjavu zvaničnika policije na aerodromu Delhi.

Putnici su se iskrcali iz aviona, a sudeći po fotografijama i video snimcima koji se šire društvenim mrežama njihov prtljag je izvađen iz letelice i raspoređen na parking poziciji. Izvršen je pretres Boeing 777 ali u trenutku pisanja ove vesti još uvek nema informacija o tome da li je dojava bila lažna.

VT-AER se još uvek nalazi na aerodromu Indira Gandhi. Portparol Air India navodi da je za putnike organizovan alternativni let već 15. oktobra kao i da je putnicima i posadi obezbeđeno osveženje, preneo je The Indian Express.

(Aero.rs)

Video: Pokazan CityAirbus NextGen: Električna letilica za po gradu imaće osam rotora i brzinu do 120 km/h

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Aero Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>