• 0
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Trenažni let novog Embraera Er Srbije

 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Embraer E-195LR koji je doleteo u Beograd još 4. jula iz Varšave gde je ofarban u boje srpskog nacionalnog avio-prevoznika, danas je leteo iznad Srbije

  • 0

Er Srbija se sprema za uvođenje novog tipa aviona u svoju flotu. Embraer E195LR registracije YU-ATB je danas imao trening let na relaciji Beograd - Niš - Beograd.

Embraer E195 Er Srbije Foto: Privatna arhiva /Ustupljene fotografije

Er Srbija planira da u narednom periodu zameni avione A319 sa Embraerima. Srpska avio-kompanija trenutno ima dva Embraera E-195LR a planirano je da se njihov broj u budućnosti značajno poveća u floti. Oba aviona su uzeta u dry leasingu i njima će upravljati posade Air Srbije.

Screenshot FlightRadar24 E195 YU-ATB Foto: Screenshot FlightRadar24 E195 YU-ATB

Stari su po 16 godina i mogu da prime po 118 putnika. Njihove nove registracije posle procedure ulaska u srpski registar će biti YU-ATA i YU-ATB. 

Screenshot FlightRadar24 E195 YU-ATB Foto: Screenshot FlightRadar24 E195 YU-ATB

Prvobitno je bilo planirano da Embraeri uđu u saobraćaj 1. jula, potom je rok pomeran više puta. Najnoviji plan je da E-195, registracije YU-ATB uđe u saobraćaj 23. oktobra letom za Tivat. Datum ulaska u flotu drugog aviona E195LR još uvek nije poznat.

(Aero.rs)

Video: Otvaranje novog hagara Prince Aviation: Avio-glamur u novom "dvorcu Princa"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Aero Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>