• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Putnici tužili avio-kompaniju zbog tvrdog sletanja: Gume eksplodirale, stajni trap se zapalio

Vreme čitanja: oko 1 min.

Silina udara o pistu je prema svemu sudeći bila jaka - gume su eksplodirale nakon čega se zapalio stajni trap Airbus A321. Vatrogasna služba aerodroma je odmah reagovala

  • 0
Frontier Airlines Airbus A321 Foto: Shutterstock

Tri putnika sa leta 1326 Frontier Airlines tužila su avio-kompaniju zbog povreda koje su pretrpeli usled tvrdog sletanja aviona. Na video snimku objavljenom na društvenim mrežama vidi se kako se stajni trap aviona zapalio odmah nakon prizemljenja.

Incident se dogodio 5. oktobra na letu Frontier Airlines između San Dijega (SAN) i Las Vegasa (LAS). Posada aviona navodno je uočila dim prilikom prilaza aerodromu Harry Reid zbog čega je proglasila uzbunu i hitno sletela.

Putnici Airbus A321 koji su tog dana leteti od Kalifornije do Nevade tvrde da se je avion "nasilno sleteo" bez upozorenja. Silina udara o zemlju je prema svemu sudeći bila jaka. Gume na točkovima su eksplodirale nakon čega se zapalio stajni trap Airbusa A321, preneo je Fox Business.

Na video snimku objavljenom na društvenoj mreži X vidi se da je vatrogasna služba aerodroma odmah reagovala. Sudeći prema videu, plamena u trenutku intervencije vatrogasaca više nije bilo ali je iz stajnog trapa još uvek kuljao gusti sivi dim.

Avio-kompanija je prema pisanju Fox Business odmah nakon incidenta saopštila da niko od 190 putnika i sedam članova posade nije povređen. Troje putnika sa leta 1326 ipak je tužilo avio-kompaniju zbog navodnih povreda, trauma i bolova kao i za nadoknadu medicinskih troškova.

Airbus Frontier Airlines Foto: Shutterstock

Troje putnika kažu da su ih povrede i troškovi lečenja koštali oko 30.000 dolara.

Airbus A321 koji je 5. oktobra imao tvrdo sletanje u Las Vegasu registrovan je kao N701FR. Reč je o devet godina starom A321 koji je kao nov isporučen Frontier Airlines krajem 2015. godine. Avion se prema podacima Planespotters još uvek nalazi u Las Vegasu.

(Aero.rs)

Video: Požari u Nacionalnom parku Sutjeska: AW119 Koala Helikopterskog servisa Republike Srpske

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Aero Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>