• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Boeing 787 imao tail strike prilikom sletanja na aerodrom Guangdžou

Vreme čitanja: oko 1 min.

Inspekcijom letelice otkrivena su velika oštećenja na trupu Boeing 787. Još uvek nije poznato zbog čega je došlo do tail strike prilikom sletanja kao ni da li je neko povređen

  • 0
Boeing 787 Dreamliner China Southern Airlines Foto: Shutterstock

Boeing 787 avio-kompanije China Southern Airlines oštećen je prilikom sletanja na aerodromu Guangdžou u Kini. Reč je o takozvanom tail strike, odnosno udaru zadnjeg dela trupa o pistu koji je prouzrokovao velika oštećenja.

Incident se dogodio u ponedeljak 21. oktobra na letu CZ3534 između Šangaja (SHA) i Guangdžoa (CAN). Prilikom sletanja na pistu 02L, zadnji deo Boeing 787 (B-1243) je udario u asfaltnu površinu, preneo je The Aviation Herald.

Uprkos problematičnom sletanju, posada aviona uspela je da prizemlji avion i napusti pistu.

Inspekcijom letelice otkrivena su velika oštećenja na trupu Boeing 787. Još uvek nije poznato zbog čega je došlo do tail strike prilikom sletanja kao ni da li je neko povređen. Prema podacima FlightRadar24, B-1243 nije leteo nakon incidenta i još uvek se nalazi na aerodromu Guangdžou.

China Southern Airlines u svojoj floti ima ukupno 28 Dreamliner aviona. Avio-kompanija koristi deset Boeing 787 u manjoj varijanti -8 kao i 18 većih B787-9, navodi se u bazi podataka Planespotters.

(Aero.rs)

Video: Pokazan CityAirbus NextGen: Električna letilica za po gradu imaće osam rotora i brzinu do 120 km/h

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Aero Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>