• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Tri avio-kompanije dobile subvencije za nove linije u Makedoniji

Vreme čitanja: oko 1 min.

Prema rečima ministra saobraćaja Aleksandra Nikoloskog, subvencije će doprineti boljoj povezanosti i doneti do 200.000 dodatnih putnika godišnje

  • 0
Foto: Međunarodni Aerodrom Skoplje

Wizz Air, Flydubai i Turkish Airlines obezbedili su subvencije Vlade Makedonije za pokretanje novih linija iz Skoplja i Ohrida, u okviru nedavno završenog konkursa. Niske takse i državna podrška omogućiće Wizz Airu da poveže Skoplje sa Barselonom, Lionom i Štutgartom, kao i Ohrid sa Bazelom. Flydubai planira da obnovi liniju između Dubaija i Skoplja posle pet godina pauze, dok će Turkish Airlines prvi put započeti letove između Istanbula i Ohrida piše ExYuAviationNews.

Prema rečima ministra saobraćaja Aleksandra Nikoloskog, subvencije će doprineti boljoj povezanosti i doneti do 200.000 dodatnih putnika godišnje. „Flydubai će od marta naredne godine omogućiti direktnu vezu sa Dubaijem, dok će nova linija Skoplje-Barselona startovati krajem juna, sa dva leta nedeljno. Ovo će omogućiti direktan pristup Španiji, a novi letovi do Liona i Štutgarta proširiće pristup ka južnoj Francuskoj i zapadnoj Nemačkoj,“ izjavio je Nikoloski. Ohrid će dobiti novu liniju za Bazel dva puta nedeljno, dok je posebno značajna nova redovna linija Turkish Airlinesa između Ohrida i Istanbula, koja počinje 30. marta 2025. godine.

Foto: Međunarodni Aerodrom Skoplje

Wizz Air je ranije imao letove između Skoplja i Barselone, ali su obustavljeni početkom 2022. godine, dok je linija iz Ohrida ka Bazelu ukinuta u avgustu 2023. godine zbog problema sa flotom. Takođe, Turkish Airlinesova nova linija Ohrid-Istanbul označava prvi povratak redovnog saobraćaja između ova dva grada od leta 2019, kada je letove obavljala sada ugašena Onur Air.

Pored postojeće podrške, najavljeni su i dodatni konkursi za subvencije, zbog interesa novih avio-prevoznika.

(Aero.rs)

Video: Snimak obuke na helikopterima Mi-35 na vojnom aerodromu Morava u Lađevcima kod Kraljeva

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Aero Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>