• 1

Vreme čitanja: oko 1 min.

Eko-aktivisti upali na aerodrom i prefarbali Cessnu Citation!

Vreme čitanja: oko 1 min.

Članovi organizacije Poslednja generacija (Letzte Generation) su presekli žičanu ogradu oko aerodroma Zilt na istoimenom nemačkom ostrvu, prišli biznis avionu Cesna 525 Citation CJ1+ i prefarbali ga narandžastom bojom

  • 1
Protest Sylt Airport Jonas Gehring / Zuma Press / Profimedia

Klimatske promene su jedan od najvećih problema sa kojima se čovečanstvo trenutno suočava i mnoge organizacije širom sveta pokušavaju da se izbore za čistiju i zdraviju sredinu. Međutim, iste često znaju da iziritiraju javnost blokadama saobraćaja dok su nemački aktivisti otišli korak dalje i odlučili da vandalizuju jedan privatni avion, što nije bilo prvi put

Članovi organizacije Poslednja generacija (Letzte Generation) su u nedelju 4. juna presekli žičanu ogradu oko aerodroma Zilt na istoimenom nemačkom ostrvu i prišli biznis avionu "Cesna sitejšn" (Cesna 525 Citation CJ1+) koji je bio parkiran. Oni su ga ubrzo nakon upada premazali narandžastom bojom po kojoj se ova organizacija prepoznaje.

Klimatski aktivisti su potom razvili dva transparenta sa porukama “Vaš luksuz = naša suša” i “Vaš luksuz = naši neuspeli usevi”.

Cela akcija je bila snimana od strane organizacije te je možete videti u sledećem klipu:

Jedna od glavih oblasti delovanja klimatskih organizacija u poslednjih nekoliko godina je upravo biznis avijacija koja po mišljenu aktivista doprinosi velikoj emisiji štetnih gasova. Akcije protiv korišćenja privatnih aviona postaju sve češće, a najzapaženija je bila upravo ona na Sajmu poslovne avijacije EBACE u Ženevi na kojem su se članovi ekoloških udruženja vezali za ogradu aerodroma, ometajući planirane aktivnosti.

Nemački portal Bild prenosi da je policija započela istragu kojom će se utvrditi količina nanete štete. Oštećeni avion koji nosi austrijsku registracionu oznaku OE-FMD još uvek nije napustio aerodrom Zilt što ukazuje na to da još uvek nije u letnom stanju.

(Takeoff.rs/AŠ)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Aero Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sexo

    26. jun 2023. | 10:58

    A jesu mu boju potrefili pa ovako izgleda bolje samo da nisu stakla farbali.

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>