• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Kad rakete paraju nebo: Završena liga Srbije u raketnom modelarstvu

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ovogodišnja liga počela je 22. aprila u Sremskoj Mitrovici, a nastavila se tokom avgusta u Aradcu i Beloj Crkvi dok je poslednje takmičenje održano u Adi

  • 0
Liga Srbije u raketnom modelarstvu 2023 Vazduhoplovni savez Srbije

Nakon održanih četiri kola lige Srbije tokom 2023. godine u raketnom modelarstvu za seniore i juniore izdvojili su se najbolji raketni modelari u ukupnom plasmanu, koji su uspešno završili ovogodišnju sezonu takmičenja u ovom vazduhoplovnom sportu.

U klasi S3A (rakete sa padobranom) najbolji senior je Miodrag Čipčić iz AK Kikinda, ispred drugoplasiranog Mihaila Petrovića iz AK Franjo Kluz Zemun i trećeplasiranog Marka Slavulja iz AK Vojka.

Liga Srbije u raketnom modelarstvu 2023 Vazduhoplovni savez Srbije

Među juniorima u ovoj klasi apsolutnu pobedu su odneli najmlađi članovi AK Sremska Mitrovica: 1.Filip Radnović, 2.Bojana Jevtić, 3.Selena Radnović. Ekipno najbolje su bile seniorske ekipe AK Vojka, AK Kikinda i AK Franjo Kluz Zemun, i sve tri juniorske ekipe AK Sremska Mitrovica.

U klasi S6A (rakete sa trakom) prvo mesto u generalnom plasmanu lige je osvojila Kristina Čipčić iz AK Kikinda. Drugo mesto je osvojio Mihailo Petrović, a treće mesto Filip Inđić iz AK Vojka.

Bojana Jevtić, Anđela Pavlović i Nikola Divljak – svi iz AK Sremska Mitrovica su najbolji juniori u ovoj klasi. Ekipno u seniorskoj konkurenciji su najbolji raketni modelari AK Vojka, ispred drugoplasiranih AK Kikinda i trećeplasiranih AK Živica Mitrović Bela Crkva. U juniorskoj ekipnoj konkurenciji ista situacija kao i u klasi S3A, najbolje su sve tri ekipe AK Sremska Mitrovica.

Ovogodišnja liga počela je 22. aprila u Sremskoj Mitrovici, a nastavila se tokom avgusta u Aradcu i Beloj Crkvi.

Poslednje kolo lige u raketnom modelarstvu održano je u Adi 23. septembra.

(Aero.rs/AŠ)

Video: Blanik kup: Rekordan broj jedrilica nad Trstenikom

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Aero Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>