• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Slobodni pad iznad Istre: Ekipa iz Subotice treća na Otvorenom prvenstvu Hrvatske u padobranstvu

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ekipa se sastoji od 4 člana i snimatelja, a disciplina kao takva je najstarija i najzastupljenija disciplina slobodnog pada u sportskom padobranstvu

  • 0
Otvoreno prventsvo Hrvatske u padobranstvu Fly Club

U Poreču je prošlog vikenda održano 15. Otvoreno državno padobransko Prvenstvo Republike Hrvatske u kategoriji Formation Skydiving 4-way.

Takmičilo se 7 ekipa iz dve države, Hrvatske i Srbije. Kod ovih disciplina, takmičari nakon napuštanja vazduhoplova trebaju ostvariti što veći broj bodova, ponavljajući unapred zadane figure, u okviru zadanog vremena slobodnog pada.

Ekipa se sastoji od 4 člana i snimatelja, a disciplina kao takva je najstarija i najzastupljenija disciplina slobodnog pada u sportskom padobranstvu.

Suđenje rezultata odvija se prema snimcima posle skoka po FAI pravilima. Organizator takmičenja bio je Aeroklub Cumulus – Opatija, uz podršku Grada Poreča i Vazduhoplovnog saveze Hrvatske (HZS - Hrvatski Zrakoplovni Savez)

Prvo mesto zauzela je ekipa PK Zagreb 1 s ukupno 36 bodova iz 4 skoka.

Druge su bile njihove klupske kolege, ekipa PK Zagreb s 23 boda, dok je bronzana medalja pripala Aeroklubu Ivan Sarić iz Subotice s ostvarenih 19 bodova.

(Fly Club/Aero.rs/SI)

Video: Prince Aviation Open Day 2023, aerodrom Ečka

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Aero Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>