• 3

Vreme čitanja: oko 1 min.

Pilot-kadet se iznervirao pa polupao deset aviona

Vreme čitanja: oko 1 min.

Polaznik letačke škole Treasure Coast u okrugu Martin na Floridi (SAD) priveden je nakon što je oštetio deset aviona

  • 3
Učenik polupao avione Facebook/Martin County Sheriff's Office

Nesuđeni pilot, poreklom iz Indije očekivao je da u letačkoj školi Treasure Coast u okrugu Martin (Florida, SAD) obavi svoj prvi samostalni let.

Kada je instruktor odbio da mu odobri poletanje, neimenovani polaznik-pilot se iznervirao i “vandalizovao veći broj aviona”, obavestila je lokalna policija.

Incident je obelodanjen nakon što su zvaničnici škole povratili snimke bezbednosnih kamera i kontaktirali šerifovu kancelariju.

Šerif okruga Martin, Vilijam Snajder izjavio je da su “neka oštećenja mogla da utiču na upravljivost avionom prilikom sletanja”.

Razočarani besni polaznik letačke škole oštetio je između ostalog i ventile za dovod goriva na avionima. Koliko je to oštećenje opasno govori i podatak da je u januaru 2021 boing 737-500 kompanije Sriwijaya Air pao u Indoneziji upravo zbog oštećenja takvih ventila. Tom prilikom poginulo je 56 putnika i šest članova posade.

Letačka škola prizemljila je sve oštećene vazduhoplove. Avioni će biti van upotrebe sve dok mehaničari ne izvrše detaljan pregled i procene stepen oštećenja za svaku letelicu.

Student star 23 godine odmah je priveden na aerodromu Vajtem i suočava se sa ozbiljnim optužbama.

(Aero.rs/AB)

Video: Prvenstvo Srbije u aero reli letenju

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Aero Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Realnost

    27. oktobar 2023. | 08:08

    Mi smo im počeli davati kamione i autobuse, vozačima u čijim državama ne postoji auto škola,a ako i postoji radi po sistemu pomozi Bože!!! Bitno je da čiste autobuse i svi smo oduševljeni da ih navodimo po gradu jer nemaju pojma gde idu, dok jedan dan ne survaju sve pa ćemo se pitati šta bi! Tako je i sa dostavom hrane, niste gledali skrivene kamere šta ta kultura radi sa vašom hranom kada nije zadovoljna!!!

  • Deda Mraz

    27. oktobar 2023. | 17:30

    Cudi me ovo da je uradio ovaj decko, jer bas je ulivao poverenje da je stabilna i odmjerena osoba (makar ovo sa slike sto se moze primijetiti)

  • Eto

    26. oktobar 2023. | 15:57

    I takvi ludaci da vas voze nikada neznate sta ce im pasti na pamet takvima zabraniti i bicikl a kamoli avion. Al dobro to drustvo je puno ludaka nije ni cudo

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>