• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Jedan od najvećih nigerijskih bankara i još pet osoba poginulo u padu helikoptera: Krenuli na Super Bowl

Vreme čitanja: oko 1 min.

U padu helikoptera kod Las Vegasa poginuo nigerijski bankar, išao na Superboul

  • 0
EC130 helikopter Foto: Wikimedia/Shadman Samee

Herbert Vigve (57), direktor i suosnivač Access Bank, jedne od najvećih banaka u Nigeriji, nalazi se među šest žrtava helikopterske nesreće u američkoj saveznoj državi Kaliforniji, koja se dogodila u petak.

Helikopter Eurocopter EC130 (N130CZ, star 18 godina) registrovan na komapniju Orbic Air LLC iz Los Anđelesa srušio se na samom obodu pustiunje na letu iz Palm Springsa ka Bulder Sitiju u Nevadi.

Mesto pada nalazi se na nadmorskoj visini od oko 1000 metara, navoide mediji. NTSB je naveo izjavu očevidaca da je u trenutku pada padala kiša koja je prelazila u susnežicu.

Kancelarija šerifa okruga San Bernandino saopštila je da je mesto pada bilo blizu Niptona, na obodu pustinje.Vigve i njegovi saputnici i dva pilota su se zaputili ka Las Vegasu kako bi prisustvovali finalu Super Bowl, najvećem godišnjem sportskom događaju u SAD, navode nigerijski mediji a prenosi Tanjug.

U helikopteru su bili njegova supruga, sin i bivši predsednik nigerijske berze. Predsednik Nigerije Bola Tinubu nazvao je smrt Vigvea "velikom tragedijom".

Helikopter EC130 prvi put je poleteo 1999. godine. Baza podataka Aviation Safety Network beleži 100 indidenata i udesa ovog tipa helikoptera u kojima je stradalo 77 osoba.

(Aero.rs)

Video: Havaji: Izvlačenje nasukanog aviona P-8 Poseidon iz mora

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Aero Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>