• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

Snimljen neverovatan udes helikoptera Long Ranger u gradu narko kartela: Čudom svi preživeli

Vreme čitanja: oko 2 min.

Pet turista posle ručka u jednom luksuznom restoranu krenuli u aero-obilazak Medeljina kada je pilot izgubio kontrolu i zabio se između zgrade i antenskog stuba

  • 0

U udesu helikoptera Bell 206L3 Long Ranger III u vlasništvu kompanije Volar Kolumbija (Volar Columbia - Leti Kolumbija) koja se bavi helikopterskim transportom, turističkim turama i u svom sastavu ima i pilotsku akademiju - pravim čudom - niko nije izgubio život. 

Bell proizveden 1987. godine koji je leteo sa registracijskom oznakom HK-4810, srušio se odmah po poletanju sa helipada Azotea, u naselju Manrike, u Medeljinu u Kolumbiji. 

U helikopteru je uz pilota bilo pet putnika koji su neposredno pre toga završili ručak u ekskluzivnom restoranu Hangar 45. Medeljin je poznat po jednom od najjačih narko-kartela i predmet je znatiželje velikog broja turista iz celog sveta.

Prema izveštaju lokalnih medija, pokrenuta je istraga tamošnjih vazduhoplovnih vlasti; helikopter je poleteo sa gostima  i bio je na putu za u Antiokiju, ali je zbog problema u letu morao da sleti na krov zgrade u Manrikeu na kojoj je bio helipad.

Odmah po poletanju sa krova zgrade, kako se može videti na snimku koji se raširio društvenim mrežama, helikopter je počeo da se nekontrolisano okreće, izgubio je visinu i udario u antenski stub kraj zgrade, uz lom repne grede.

Letelica je prilikom udarca čudom ostala zarobljena između zgrade i antene, što je sprečilo da helikopter padne na zemlju i da se dogodi veća tragedija.

U udesu je povređen jedino pilot Brajan Mihel Alvarez: Njemu je polomljena noga i on je hospitalizovan, dok je svih pet putnika izvučeno iz helikoptera bez ikakvih posledica, navodi kolumbijski portal Infobae.

Spasilačke ekipe su, navodi ovaj portal, okarakterisale čitav slučaj kao čudo. U helikopteru su bile tri osobe iz Kostarike, jedan Amerikanac i njegova devojka poreklom iz Kolumbije, inače novinarka po zanimanju.

"Dok smo čekali da nas spasioci izvuku, bukvalno nismo znali da li ćemo ostati uklješteni ili ćemo pasti na zemlju. Bili smo veoma uplašeni", rekla je ona za Blue Radio, a prenosi Infobae.

Udes se dogodio 26. februara, u kasnim poslepodnevnim satima, a helikopter po svemu sudeći neće moći da se vrati u upotrebu.

(Aero.rs)

Video: Dubai Airshow 2023: Kineske akrobacije na nebu u šarenilu boja

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Aero Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>