• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

U subotu na aerodromu Divci kod Valjeva: Memorijalni skup u čast pukovnika-pilota Milenka Pavlovića

Vreme čitanja: oko 1 min.

Za razliku od prethodnih godina, kada je na Divcima organizovano takmičenje, ovogodišnja manifestacija biće posvećena 25. godišnjici od pogibije rođenog Valjevca, pukovnika RV i PVO

  • 0
Jedrilica Blanik na sportskom aerodromu Divci Foto: Aero klub Valjevo - Slobodan Andrić

Aero-klub Valjevo organizuje u subotu, 11.maja na sportskom aerodromu Divci Memorijalni skup u znak sećanja na pukovnika-pilota Milenka Pavlovića, Valjevca koji je poginuo pre 25 godina,  o čemu je portal Aero.rs pisao.

Za razliku od prethodnih godina, kada je aero-klub organizovao takmičenje u letenju, ovaj put će se aero-entuzijasti podsetiti herojstva svog zemljaka, koji je dao svoj život za odbranu Srbije.

Na ovogodišnjem skupu kom će prisustvovati porodica pukovnika Pavlovića biće izveden i raznovrstan letački program:

MUP HJ MUP Republike Srbije

Helikopteri iz helikopterske jedinice MUP će, prema rečima predsednika aero-kluba Valjevo Slobodana Andrića, izvesti prikaz spasilačke misije.

Jedan od vazduhoplova RV i PVO  iz 119. mešovite helikopterske eskadrile Zmajevi, 98. vazduhoplovne brigade koja bazira na aerodromu Narednik-pilot Mihajlo Petrović u Nišu (Airbus H-145M) biće u statičkom prikazu.

Nebojsa Stefanovic Foto: Tanjug/Filip Krainčanić

Memorijalnom skupu prisustvovaće i predstavnici kompanija Prince Aviation i Links, ali i nekoliko klubova sa svojim ultra-lakim avionima, jedrilicama i zmajevima.

Četiri motorne TMG jedrilice odleteće do rodnog sela pukovnika-pilota Milenka Pavlovića, Crniljeva, i vratiti se na aerodrom Divci.

(Aero.rs)

Video: Aero Expo 001

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Aero Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>