• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Modelarsko takmičenje aerokluba Trstenik: Generalna proba pred državno prvenstvo

Vreme čitanja: oko 1 min.

U subotu, 25. maja takmičare u disciplini RC modelarstvo F3C sledi najveće državno nadmetanje – državno prvenstvo koje će se održati u Somboru

  • 0

Šest takmičara iz Ćuprije, Sombora i Trstenika učestvovali su na prvom ovogodišnjem modelarskom takmičenju u RC kategoriji F3K (modeli na daljinsko upravljanje), koje je organizovao aeroklub Trstenik na sportskom aerodromu u ovom gradu.

Najbolji rezultat na ovom takmičenju koje je održano 12.maja - nakon sedam takmičarskih rundi je postigao Nikola Stojković iz AK Ćuprija, koji je osvojio prvo mesto.

Drugo mesto je osvojio Ivan Đeorgievski iz Aerokluba Sombor, a treće mesto Miloš Bajić iz Aerokluba Ćuprija.

Svaka runda ima definisano vreme (sedam, deset i 15 minuta, u zavisnosti od konkretnog zadatka za datu rundu), u okviru koga takmičari mogu da startuju. U svakoj rundi se se svakom takmičaru evidentira vreme na cilju i preciznost sletanja, a zatim se određuje plasman svakog takmičara.

Za takmičare u ovoj disciplini sledi najveće državno nadmetanje – državno prvenstvo koje će se održati u Somboru 25.maja u neposrednoj organizaciji AK Sombor.

(Vazduhoplovni savez Srbije/Aero.rs)

Video: BEOAVIA - Udruženje studenata vazduhoplovstva

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Aero Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>