• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Sportski aerodrom Lisičiji jarak: Održano je drugo kolo lige Srbije u klasi F9U - dronovi

Vreme čitanja: oko 1 min.

Nakon održana dva kola, od ukupno 15 takmičara, prvo mesto na tabeli drži Natalija Astakhova iz VSU RC Dron Srbija. Na drugoj poziciji je Evgeni Abramov, a na trećoj poziciji Ivan Arsić, takođe iz RC Dron Srbija

  • 0
FPV drone Shutterstock/Karasev Viktor

Proteklog vikenda (19. maja) na sportskom aerodromu Lisičiji jarak u Beogradu održano je drugo kolo lige Srbije u klasi F9U (dronovi).

Neposredni organizator ovog takmičenja bio je VSU RC Dron Srbija, udruženje koje je organizovalo i prvo kolo ligaškog takmičenja, održano 14.aprila na aerodromu Lisičiji jarak, , navodi Vazduhoplovni savez Srbije.

Nakon održana dva kola, od ukupno 15 takmičara, prvo mesto na tabeli drži Natalija Astakhova iz VSU RC Dron Srbija. Na drugoj poziciji je Evgeni Abramov, takođe iz RC Dron Srbija, a na trećoj poziciji Ivan Arsić, njihov klupski kolega.

Sledeće, treće kolo lige Srbije u trci dronovima, od ukupno pet planiranih za ovu godinu, održaće se 16.juna u Beogradu.

Posle toga sledi u julu Svetski kup u Beloj Crkvi, sada već tradicionalno veliko međunarodno takmičenje u klasi F9U koje se organizuje u Srbiji.

(Vazduhoplovni savez Srbije/Aero.rs)

Video: Prince Aviation Open Day 2023, aerodrom Ečka

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Aero Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>