• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Evo ko brani boje Srbije: Počelo Evropsko prvenstvo u paraglajdingu u disciplini prelet u Pegalaharu

Vreme čitanja: oko 1 min.

Evropsko prvenstvo u paraglajdingu održava se svake dve godine na drugoj lokaciji, a u Španiji se nije održalo više od dve decenije

  • 0
Evropsko paraglajding prvenstvo Vazduhoplovni savez Srbije

Evropsko prvenstvo u paraglajdingu u disciplini prelet u Pegalaharu u Španiji, na kome učestvuje reprezentacija Srbije zvanično je počelo juče je sa prvim zadatkom preleta od 95 kilometara.

Od 21. maja do 1. juna ukupno 137 pilota paraglajdera iz 31 evropske države će se boriti za najbolje u Evropi – pojedinačno, ekipno i u ženskoj konkurenciji.

Evropsko paraglajding prvenstvo Vazduhoplovni savez Srbije

Boje Srbije na ovom velikom međunarodnom takmičenju brane piloti: Vladimir Bačanin iz Paraglajding kluba Air 037 iz Kruševca, Predrag Dudić iz Paraglajding kluba Golija Raška, Željko Ovuka iz KSLiB Ares iz Beograda i Marko Milutinović iz Sportskog kluba FlyFit iz Beograda.

Evropsko prvenstvo u paraglajdingu održava se svake dve godine na drugoj lokaciji, a u Španiji se nije održalo više od dve decenije.

Evropsko paraglajding prvenstvo Vazduhoplovni savez Srbije

Prethodno Evropsko prvenstvo u ovoj paraglajding disciplini održano je u Srbiji u Nišu 2022. godine, a tada osvojene titule će ove godine braniti Francuzi i u ženskoj, i muškoj i ekipnoj kategoriji. Da li će ih neko skloniti sa evropskog trona i zauzeti njihove pozicije, znaćemo nakon narednih 10 takmičarskih dana u Andaluziji.

Takmičenje se može uživo pratiti preko linka na YouTube

(Vazduhoplovni savez Srbije/Aero.rs)

Video: Agusta Westland AW119 Koala: Helikopterski servis Republike Srpske

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Aero Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>