• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

U Indoneziji se srušio Bel 505 Džet Rendžer: Pet lica preživelo pad helikoptera na Baliju

Vreme čitanja: oko 1 min.

Spasilačke ekipe izvukle sve povređene, a tri osobe prebačene sanitetskim vozilom u obližnju bolnicu

  • 0

Pet osoba iz Australije i Indonezije preživelo je pad turističkog helikoptera, do kog je došlo nakon što se letelica uplela u kanap zmaja, saopštili su indonežanski zvaničnici, prenosi Tanjug.

Helikopter Bell 505 Jet Ranger X  registracijske oznake PK-WSP srušilo se u selo Pekatu u priobalnom području Suluban na južnoj strani Balija, navodi se u saopštenju indonežanskog Ministarstva saobraćaja.

Fotografije koje je objavila Indonežanska agencija za potragu i spasavanje pokazuju da se helikopter sa petoro ljudi, uključujući posadu i putnike, srušio na liticu od krečnjaka, prenosi AP.

Svi iz helikoptera su evakuisani, a tri osobe su ambulantnim vozilom prebačene u obližnju bolnicu Siloam. Među povređenima su pilot Dedi Kurnia iz Indonezije, sa Oleo Okijem (lokalnim članom posade). Sa njima je u letelici bilo tri putnika: Eloira Dekti Paskilah iz Indonezije, kao i Rasel Džejms Haris i Kristofer Kastelat iz Australije.

(Aero.rs/Tanjug)

Video: Air France Boeing 787 Dreamliner

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Aero Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>