• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Tragedija na avio-mitingu u Meksiku: Instruktor iz filma Top Gun: Maverick poginuo u nesreći

Vreme čitanja: oko 1 min.

Iskusni pilot izgubio život tokom akrobatskog nastupa

  • 0
Akrobatski avion Extra Flugzeugbau EA300 Foto: Shutterstock

Na avio-mitingu Las Cruces Air and Space Expo u Meksiku dogodila se nesreća u kojoj je život izgubio pilot Charles Thomas “Chuck” Coleman, iskusni instruktor letenja koji je radio na filmu "Top Gun: Maverick”. Coleman je upravljao dvosedom, akrobatskim letelicom Extra Flugzeugbau EA300 (N512DW) kada je došlo do nesreće u nedelju u 14:30 po lokalnom vremenu.

Nesreća se dogodila na aerodromu Las Cruces International (LRU/KLRU) tokom akrobatske tačke. Coleman je bio sam u avionu kada se srušio.

Chuck Coleman je bio poznat kao izuzetan pilot i instruktor, a njegov rad na filmu “Top Gun: Maverick” dodatno je istakao njegovu stručnost u avijaciji. Njegova smrt predstavlja veliki gubitak za zajednicu avijatičara i ljubitelja aviona širom sveta, prenose mediji.

Na Colemanovom sajtu piše da je bio iz Kalifornije, te da je bio inženjer, akrobatski i test pilot sa više od 10.000 sati leta. Nastupao je na  više stotina avio-mitiga i imao više od 3.000 akrobatskih letova.

Istraga o uzroku nesreće je u toku, a organizatori Las Cruces Expo-a izrazili su saučešće porodici i prijateljima nastradalog pilota.

(Aero.rs)

Video: Snimak obuke na helikopterima Mi-35 na vojnom aerodromu Morava u Lađevcima kod Kraljeva

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Aero Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>