• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Održana radionica: Upravljanje bezbednošću aerodroma

Vreme čitanja: oko 1 min.

Od 2017. godine, DCV i DGAC razvijaju intenzivnu saradnju u oblasti obuka i razmene iskustava u civilnom vazduhoplovstvu, koja je dodatno osnažena potpisivanjem Tehničkog sporazuma o saradnji između dve vazduhoplovne vlasti

  • 0
Foto: Direktorat civilnog vazduhoplovstva Republike Srbije

U periodu od 21. do 25. oktobra 2024. godine, u Direktoratu civilnog vazduhoplovstva RS, održana je radionica na temu "Upravljanje bezbednošću aerodroma" u cilju unapređenja razumevanja i primene sistema za upravljanje bezbednošću na aerodromima.

Petodnevnoj obuci, u organizaciji Generalne direkcije za civilno vazduhoplovstvo Francuske (DGAC) i Ambasade Francuske u Srbiji, koju je realizovala trening organizacija ENAC iz Francuske, prisustvovali su učesnici iz DCV-a, Republike Srpske, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Severne Makedonije i Albanije.

Od 2017. godine, DCV i DGAC razvijaju intenzivnu saradnju u oblasti obuka i razmene iskustava u civilnom vazduhoplovstvu, koja je dodatno osnažena potpisivanjem Tehničkog sporazuma o saradnji između dve vazduhoplovne vlasti. Zahvaljujući ovom dokumentu, realizovane su brojne kvalitetne obuke, radionice, seminari i studijske posete, čime se kontinuirano doprinosi unapređenju znanja i veština stručnog kadra u regionu.

(Aero.rs)

Video: Snimak obuke na helikopterima Mi-35 na vojnom aerodromu Morava u Lađevcima kod Kraljeva

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Aero Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>