• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Vazduhoplovna Akademija objavila konkurs: MUP traži kandidate za pilote helikoptera, školuju se iz budžeta

Vreme čitanja: oko 1 min.

Akademija će školovati dva studenta, a njihovo obrazovanje finansiraće se iz budžeta

  • 0
H145 MUP Srbije Salinger Igor

Vazduhoplovna akademija objavila je novi konkurs za prijem studenata na smer Vazdušni saobraćaj - pilot helikoptera. Radi se o trogodišnjim studijama za potrebe Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije.

Uslovi konkursa:

  • Da su državljani Republike Srbije sa prebivalištem na teritoriji Republike Srbije
  • Da su rođeni 2002. godine ili kasnije
  • Da su završili četvorogodišnju srednju školu tehničke struke – vazduhoplovni smer ili gimnaziju
  • Da poseduju znanje engleskog jezikA
  • Da su ostvarili najmanje vrlo dobar uspeh tokom svih godina školovanja

Prijava na konkurs traje do 19. februara, a kandidati istu moraju izvršiti lično. Vazduhoplovna akademija ističe da kandidati moraju priložiti diplomu o položenom završnom odnosno maturskom ispitu, svedočanstva svih razreda završene srednje škole, izvod iz matične knjige rođenih, uverenje o državljanstvu Republike Srbije i druga dokumenta.

Selekcija kandidata se realizuje u dva dela. Prvi deo obuhvata medicinsko-zdravstvenu procenu dok drugi deo podrazumeva polaganje prijemnog ispita iz matematike, fizike i engleskog jezika. Akademija će školovati dva studenta, a njihovo obrazovanje finansiraće se iz budžeta.

Nakon uspešno završenog školovanja u Visokoj školi strukovnih studija Vazduhoplovna akademija, kandidati stiču mogućnost prijema u radni odnos u MUP Republike Srbije – Helikoptersku jedinicu, na određeno vreme u svojstvu pripravnika, a nakon isteka pripravničkog staža i položenog stručnog ispita, nastavljaju da rade na neodređeno vreme.

U slučaju prekida školovanja zbog slabog uspeha, prekida školovanja na lični zahtev ili neispunjenja obaveza regulisanim ugovorom o školovanju, lica na školovanju su u obavezi da nadoknade troškove školovanja, u skladu sa ugovorom kojim se regulišu međusobne obaveze, navodi VA

Više informacija o konkursu za školovanje budućih pilota helikoptera možete pronaći na sajtu Vazduhoplovne akademije.

(Aero.rs)

Video: Airbus Helicopters H145M MUP Srbije

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Aero Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>