• 0
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 3 min.

Aero glamur: Peti avijatičarski bal u Beogradu u subotu 16. marta

 ≫ 

Vreme čitanja: oko 3 min.

Sam događaj je svojevrstan hibrid naizgled nepomirljivog arhaičnog i modernog ali - bar je tako bilo do sada - uklopljen u skladnu celinu, koliko formalnu i svečanu toliko i opuštenu i prijateljsku

  • 0

Avijatičarski Bal UŽLS 2023 Udruženje žena letača Srbije
Udruženje žena letača Srbije organizuje avijatičarski bal u beogradskom Aero klubu u subotu 16. marta, oživljavajući na taj način sada već po peti put tradiciju balova vazduhoplovaca iz perioda između dva svetska rata.

Prvi obnovljeni avijatičarski bal održavan je 2017. godine, a na ovogodišnjem biće proslavljeno 25 godina rada UŽLS.

Sam događaj je svojevrstan hibrid naizgled nepomirljivog arhaičnog i modernog ali - bar je tako bilo do sada pa ne vidimo razloga da ne bude i ove godine - uklopljen u skladnu celinu, koliko formalnu i svečanu, jednako i opuštenu i prijateljsku.

"Avijatičarski bal je proslava dostignuća i doprinosa koje su žene ostvarile u oblasti vazduhoplovstva. Sam događaj služi kao platforma za razvijanje prijateljstva, prepoznavanje dostignuća i promovisanje nezamenljive uloge žena u vazduhoplovnom sektoru, kao i poštovanje i nastavak tradicije održavanja ovih balova", kažu u Udruženju žena letača Srbije.

Pored članica udruženja - a tu ima pilotkinja, padobranki, stjuardesa, pilotkinja paraglajdera, meteorologa, kontrolorki leta, da navedeno najbrojnije - dame iz UŽLS očekuju i počasne goste: predstavnike državnih institucija Srbije, Vojske Srbije, vazduhoplovnih institucija i organizacija, izaslanike stranih diplomatskih predstavništva - kažu pre svega one vojne i vazduhoplovne, predstavnike aeroklubova, kao i predstavnike prijatelja i sponzora bala.

Tara Raić Blanuša, jedna od mlađih članica udruženja kojoj je pripao između ostalih i posao komunikacije sa javnošću, za Aero.rs podseća na lutriju sa nimalo simboličnim nagradama i kaže da "Udruženje žena letača Srbije sprema ekskluzivnost u visinama, u vidu avijatičarske lutrije tokom balske noći"

"Naši izuzetni sponzori spremili su paletu nezaboravnih iskustava: Montadria iz Crne Gore nudi tri nezaboravna leta hidroavionom, iznad bajkovitog plavetnila Jadranskog mora. Nestvarni prizori iz vazduha helikopterom, dar su Balkan Helicopters iz Dobanovca, let avionom iznad Ečke zahvaljujući Prince Aviation, kao i čak sedam letova avonom i jedrilicom u Aero-klubu Trstenik" nabraja Tara, inače i sama pilotkinja ultralakog aviona.

Avijatičarski Bal UŽLS 2023 Udruženje žena letača Srbije
"Osetite vetar na licu uz naše prijatelje Arhistratig iz Beograda i Padobranski Klub Veterana 63. padobranske brigade koji daruju tandem padobranske skokove sa instruktorom. Kada osetite dovoljno adrenalina, možete se odmoriti na putovanju sa dragom osobom uz Air Serbia koja je omogućila vaučer za dve povratne avionske karte ka bilo kojoj evropskoj destinaciji, a ukoliko ste već odlučili da vam je jedna od željenih destinacija van Evrope, Jumbo Travel nagrađuje vaučerom za put u Dubai sa 7 noći luksuznog smeštaja. Osveštena ikona Svetog Ilije Gromovnika, zaštitnika vazduhoplovaca od ikonopisca Jovane Milenković, oplemeniće vaš dom", završava ova mlada dama nabrajanje nagrada na tradicionalnoj lutriji i najavljuje jednu novinu: za razliku od prethodnih godina kada su se brojevi za kupovali po želji, sada svaka karta, odnosno ulaznica za bal učestvuje u izvlačenju.

Cena karte - ulaznice za ovogodišnji bal iznosi 5.000 rsd.

Članice UŽLS su okupljene oko misije "ujedinjavanja žena letača Srbije u zajedničkim interesima, promocije i afirmacije žena u vazduhoplovstvu – pilotkinja aviona, ulv, jedrilica i balona, padobranki i paraglajderistkinja, učešća žena letača na vazduhoplovnim skupovima i manifestacijama, podsticanja takmičarskog duha ženske omladine za bavljenje vazduhoplovnim sportovima, promovisanja publikacija i knjiga o ženama letačima i očuvanja i negovanja vazduhoplovnih tradicija kod nas i u svetu", stoji u statutu Udruženja žena letača.

(Aero.rs)

Video: Uniforme stjuardesa i stjuarda JAT i Air Serbia kroz vreme

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Aero Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>