• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Put do posla u avijaciji može početi baš ovde: Vazduhoplovna akademija upisuje nove studente

Vreme čitanja: oko 1 min.

Akademija upisuje ukupno 22 polaznika na smer Vazdušni saobraćaj na kojem će se u naredne tri godine obučavati budući piloti

  • 0
pilot Foto: Shutterstock

Vazduhoplovna akademija (VA) objavila je konkurs 3. juna za upis novih studenata u školsku 2024/2025 godinu. Kandidatima koji su zainteresovani da svoje obrazovanje nastave u ovoj visokoškolskoj instituciji dostupna su tri različita smera.

Akademija upisuje ukupno 22 polaznika na smer Vazdušni saobraćaj na kojem će se u naredne tri godine obučavati budući piloti. Obezbeđena su dva mesta za studente koji će se finansirati iz budžeta dok će njih 20 biti na samofinansiranju.

Fotografije iz Vazduhoplovne akademije u Beogradu Foto: Vazduhoplovna akademija

Na smeru Vazduhoplovno mašinstvo može da se školuje ukupno 24 studenta - sedam na budžetu i 17 koji se samostalno finansiraju. Vazduhoplovna akademija takođe vrši upis novih polaznika za smer Kontrola letenja za koje je pripremljeno devet budžetskih mesta.

Pre upisa u VA, kandidati će morati da polažu prijemni ispit i to iz matematike, fizike i engleskog jezika. Uslov za upis je i završeno srednje obrazovanje u trajanju od četiri godine. Uspeh postignut tokom trajanja srednjoškolskog obrazovanja uticaće na ukupan broj bodova prilikom rangiranja kandidata.

Fotografije iz Vazduhoplovne akademije u Beogradu Foto: Vazduhoplovna akademija

Vazduhoplovna akademija ističe da kandidati lično podnose prijave u prostorijama Studentske službe u vazduhoplovnoj akademiji u periodu od 17. do 21. juna za smerove Vazdušni saobraćaj i Vazduhoplovno mašinstvo.

Tokom prijave neophodno je priložiti overene kopije nekoliko važnih dokumenata poput diplome o položenom završnom maturskom ispitu, svedočanstava, uverenje MUP-a da kandidat nije osuđivan i druga.

Više podataka o pravilima upisa možete pronaći na sajtu Vazduhoplovne akademije, odnosno na posebnim stranicama za Vazdušni saobraćaj, Vazduhoplovno mašinstvo i Kontrolu letenja.

(Aero.rs)

Video: Prince Aviation instalirao Certus internet sistem u Cessna Citation 525

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Aero Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>