• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

Vazduhoplovna Akademija upisuje studente kontrole leta, inženjera vazdušnog saobraćaja ili mašinstva

Vreme čitanja: oko 2 min.

Budući studenti Vazduhoplovne akademije do 21. juna do 16 časova imaju vremena da odnesu dokumentaciju potrebnu za prijavu

  • 0
kontrola leta shutterstock.com

Vazduhoplovna akademija otvorila je dodatnu prijavu za upis studenata na prvu godinu osnovnih strukovnih studija školske 2024/2025. godine, studijski program Kontrola letenja na kom ima mesta za devet studenata na budžetu. 

Istovremeno, Vazduhoplovna akademija otvorila je i dodatne prijave za upis studenata na studijske programe Vazduhoplovno mašinstvo i Vazdušni saobraćaj

Ova obrazovna ustanova će na program Vazduhoplovno mašinstvo primiti sedam studenata na budžetu i 17 samofinansirajućih, dok će studijski program Vazduhoplovni saobraćaj moći da primi dva studenta na budžetu i 20 studenata koji plaćaju školarinu.

Fotografije iz Vazduhoplovne akademije u Beogradu Vazduhoplovna akademija

Pravo na prijavu na konkurs za upis na sva tri studijska programa imaju kandidati koji imaju srednje obrazovanje u četvorogodišnjem trajanju, svih struka – profila, odnosno lice kome je nostrifikovana diploma o završenom srednjem obrazovanju.

Državljani Republike Srbije koji su srednju školu završili u inostranstvu prilažu originalno rešenje o nostrifikaciji školskih svedočanstava, tj. srednjoškolske diplome stečene u inostranstvu koje je izdao nadležni organ.

Fotografije iz Vazduhoplovne akademije u Beogradu Foto: Vazduhoplovna akademija

Budući studenti na konkurs podnose sledeću dokumentaciju: 

  • Diplomu o položenom završnom odnosno maturskom ispitu;
  • Svedočanstva svih razreda završene srednje škole (za kandidate koji su završili četvorogodišnje školovanje), odnosno, svedočanstva završenih razreda i overen prepis ocena sa polugodišta četvrtog razreda (za kandidate koji do kraja juna 2024. godine završavaju četvrti razred srednje škole);
  • Očitana lična karta ili fotokopija lične karte (koja sadrži sve podatke);
  • Izvod iz matične knjige rođenih;
  • Uverenje o državljanstvu (da nije starije od šest meseci);
  • Uverenje nadležnog MUP da kandidat nije krivično osuđivan (uverenje ne starije od šest meseci). Napomena: Ukoliko kandidat do isteka roka za prijavljivanje ne pribavi predmetno uverenje, kandidat je dužan da preda Potvrdu o predatom zahtevu za izdavanje uverenja. Potvrda mora biti izdata u okviru roka za prijavljivanje;
  • Dokaz o uplati naknade za polaganje prijemnog ispita, na žiro račun Visoke škole strukovnih studija Vazduhoplovna akademija, broj: 840-2120666-69 (poziv na broj 742), u iznosu od 6.000,00 dinara.

Dokumentacija se predaje lično u prostorijama Studentske službe u Visokoj školi strukovnih studija Vazduhoplovna  akademija, Bulevar Vojvode Bojovića 2, Beograd.

Budući studenti mogu da podnesu svoju dokumentaciju do 21. juna u periodu od 10 do 16 časova. 

Više informacija o uslovima upisa možete pronaći na stranici Vazduhoplovne akademije.

(Aero.rs)

Video: Trade Air nabavio novi Airbus A320

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Aero Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>