• 0
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Radom Air Show 2023: Ko je sve došao - fotografije iz aviona od kojih zastaje dah

 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Radom Air Show 2023 koji je održan proteklog vikenda i dolazak gostiju iz cele Evrope, bila je odlična prika da poljski fotografi pokažu svoje umeće

  • 0

Pored duge i bogate vazduhoplovne tradicje, Poljska je zemlja u kojoj danas žive i rade neki od najpoznatijih i najpriznatijih fotografa i snimatelja specijalizovanih za vojsku i avijaciju.

Veliki aero miting Radom Air Show 2023 koji je održan proteklog vikenda i dolazik gostiju iz cele Evrope, bila je odlična prika da poljski fotografi pokažu svoje umeće i zabeleže prizore iznad svoje zemlje od kojima posmatrčima na zemlji zastaje dah.

Belgiju je predstavljao višenamenski borbeni avion Lockheed F-16 Dream Viper kojim pilotira kapetan Steven De Vries "Vrieske", inače prvi pilot van SAD koji je u svoju letačku knjižicu upisao više 0d 5.000 dati na avionu F-16 Viper.

Danci su došli sa dva višenamenska borbena aviona F-16, od kojih je jedan namenski avion za prikazivanje i specijalno obojen (tzv. solo display), kao i njegov belgijski kolega.

Veliki lovac Suhoj Su-22M3 poljskog vazduhoplovsta verovatno neće još dugo da pozira fotografima u letu - očekuje se njegovo skoro povlačenja iz operativne upotrebe i odlazak u zasluženu "penziju"

Litvanski L-410 Turbolet, veoma popularni transportni avion českoslovačke proitzvodnje u mnogim državama nekadašnjeg Varšavskog ugovora. Koristi se za prevoz tereta, ljudi i desantiranje padobranaca. U putničkoj verziji ima 19 sedišta

Nemačka mornarica (Deutsche Marine) u posetu Poljskoj poslala je svoj patrolni avion P-3 Orionmožda aerhaičnog izgleda obzirom da je baziran na putničkom avionu iz sredine prošlog veka, ali zahvaljući sofistiranoj elektronskoj opremi Orion je veoma respektabilna platformu za svoju namenu nadgledanja teritorijalnog mora

Fotografije: Combat Camera Poland 

(Aero.rs)

Video: Slovenija zahvaljuje na pomoći: Srpskih helikopteri ispraćeni iz Slovenije, dočekani na Batajnici

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Aero Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>