• 1

Vreme čitanja: oko 1 min.

Partner 2023: Avioni i helikopteri na Beogradskom sajmu

Vreme čitanja: oko 1 min.

Prva tri dana rezervisana su za profesionalne posetioce i nisu otvorena za širu javnost javnost dok je u četvrtak omogućen ulaz svima koji to žele uz kupljenu ulaznicu, u vremenu od 10:00 do 17:00 časova

  • 1
Sajam naoružanja Partner 2023 Novica Andrić

Međunarodni sajam naoružanja i vojne opreme Partner 2023 počinje sutra, od 25. septembra i trajaće do 28. septembra na Beogradskom sajmu, u halama 1, 4 i 2A, kao i na otvorenom prostoru Beogradskog sajma.

Tokom četiri sajamska dana, svoje proizvode predstaviće više od 150 domaćih i inostranih proizvođača. Očekuje se zavidan broj izlagača iz svih oblasti avijacije i vazduhoplovstva koji imaju bilo kakve veze sa odbrambenom industrijom: proizvođača vazduhoplova, naoružanja i opreme, razvojnih centara i ponuđača raznih vrsta usluga iz povezanih delatnosti.

Prethodnih godina na sajmu Partner bila su pisutna i svetska imena poput Airbusa, Matra, Rhode & Schwarz, Safran i mnogi drugi uz domaće i regionalne vazduhopovne zavode, proizvođače vazduhoplova i naoružanja od dronova do aviona ali i obrazovne ustavove.

Na fotografijama dolaska sredstava na sajam se mogu videti avioni Utva Lasta, Utva Sova, modernizovani Orao sa kontejnerima za radarsko ometanje i navođenje, helikopter Mi-17V5 i H145M, kao i žirokopter Jastreb, projekat pančevačke Utve u kooperaciji saSkyworks Global

Prva tri dana rezervisana su za profesionalne posetioce i nisu otvorena za širu javnost javnost dok je u četvrtak omogućen ulaz svima koji to žele uz kupljenu ulaznicu, u vremenu od 10:00 do 17:00 časova

Partner, koji se održava jedanaesti put, "najveći je i najznačajniji sajam naoružanja i vojne opreme u regionu i prilika je da se javnosti predstave dostignuća u oblasti istraživanja, razvoja i proizvodnje naoružanja i vojne opreme i odbrambenih tehnologija, kao i potencijali Republike Srbije", saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Pokrovitelj ovogodišnje manifestacije je Ministarstvo odbrane Republike Srbije, a suorganizatori su Jugoimport-SDPR i Beogradski sajam.

(Aero.rs/SI)

Video: Najsavremeniji transporter za RViPVO: Airbus C295

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Aero Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Gajic Milan

    25. septembar 2023. | 08:04

    Slovencima posebno treba da pomazemo posto su nam pobili nekoliko mladica Koji su bili na odsluzenju vojnog roka u SLOVENIJI za vreme razbijanja SFRJ....I to u znak zahvalnosti za to sto smo Im dodali I deo austrije.....plus toga I nuklarku su dobili na kontu odstete za stradanja Srba za vreme drugoga svetskog rata.....

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>