• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Vojni helikopter pao na kuću u Kolumbiji, jedan od članova posade snimio trenutak pada

Vreme čitanja: oko 1 min.

Jedan od članova posade je snimio let koji je njemu i ostalima u helikopteru umalo bio poslednji

  • 0

Helikopter Mi-17V oznake EJC-3378 kolumbijske vojske (Ejército Nacional de Colombia) srušio se na kuću u okrugu Anori i tom prilikom je povređeno pet članova posade i dva civila.

Kolumbijska vojska navodi da je "aktivirala odgovarajuće protokole i rasporedila tim specijalista i tehničara da započnu istragu i utvrdi uzroke onoga što se dogodilo" i dodaje da će "zajedno sa vladom Antiokije pomoći pogođenu porodicu u popravku njihovog doma" na koji se helikopter srušio.

Ono po čemu je ovaj udes pomalo specifičan a čemu možemo da zahvalimo masovnoj upotrebi digitalnih i komunikacionih tehnologija je da postoji snimak nesreće i to "iz prvog lica": naime, jedan od članova posade je snimio let koji je njemu i ostalima u helikopteru umalo bio poslednji!

Na snimku koji traje nešto manje od dva minuta - nešto duže nego sam let - a nastao je očigledno kroz jedan od srednjih prozora sa leve strane helikoptera, vidi se da vauduhoplov poleće vertikalno, menja pravac i počinje da se kreće, medjutim bez primetnog povećanja visine, skoro pa iznad tla. U kadru se u kednom trenutku vide flaše Coca Cole i džakovi naslagani u transportnoj kabini. Nedugo zatim, dolazi do čini se iznenaadnog udarca u tlo i prevrtanja helikoptera na stranu.

Vojska je saopštila da su posada i helikopter bili na zadatku "snabdevanja vojnim materijalom i obučavanju posada" kada se dogodio incident.

(Aero.rs/SI)

Video: Pripadnici srpskog RViPVO u humanitarnoj akciji iznad Slovenije: Ekskluzivan video snimak

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Aero Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>