• 1

Vreme čitanja: oko 1 min.

"Naprid, bili!": Piloti helikoptera HRZ koji je preleteo utakmicu Hajduk-Osijek dobili zabranu letenja

Vreme čitanja: oko 1 min.

Po samom načinu preleta možemo se složiti da je u pitanju verovatno bila namera da se pozdrave igrači i navijači omiljenog splitskog fudbalskog kluba. Kako se čuje na snimku, gledaoci i Torcida su uzvratila ovaj "pozdrav" aplauzom i uzvicima

  • 1
Helikopter Mi-17Š Hrvatskog raznog Zrakoplovstva (HRZ) Salinger Igor

Istražna komisija Hrvatskog ratnog vazduhoplovstva (Hrvatsko ratno zrakoplovstvo - HRZ) utvrdila je da je posada helikoptera, zbog preletanja splitskog stadiona Poljud pre dve nedelje tokom utakmice Hajduka i Osijeka, prekršila propise i da joj se zbog toga zabranjuje let na tri meseca, saopštilo je hrvatsko danas Ministarstvo odbrane.

U saopštenju se navodi da je Istražna komisija Hrvatskog ratnog vazduhoplovstva utvrdila povredu propisa kojima se uređuje let vojnih aviona u Republici Hrvatskoj, prenosi Index.hr.

Komisija je svim pripadnicima posade helikoptera iz sastava 93. krila (jedinica ranga vazduhoplovne brigade) HRZ izrekla mere zabrane letenja na tri meseca, kao i novčane kazne“, navodi se u saopštenju Glavnog štaba Oružanih snaga , odnosno HRZ-a.

Pokrenut je i postupak službene istrage kojim će se utvrditi potencijalna disciplinska odgovornost svih članova posade, a u skladu sa drugim propisima koji regulišu vojnu službu razmatraju se i druge mere prema licima na komandnoj dužnosti, navodi se u saopštenju.

Reč je o helikopteru Hrvatskog ratnog vazduhoplovstva Mi-171Š koji se, kako se navodi, nalazio na zadatku hitnog vazdušnog medicinskog prevoza na relaciji Vis - Split, koji je sleteo na heliodrom kasarne Admiral flote Sveto Letica-Barba, u Lori, s obzirom na to da je heliodrom KBC Firule zatvoren zbog radova.

Helikopter je tokom utakmice u niskom preletu iznenadio na poluvremenu sve na stadionu, a pojedini su mediji naveli kako se pretpostavlja da je pilot na taj način pozdravio igrače Hajduka i dao im podršku, prenosi Hina.

Po samom načinu preleta - u pravcu duže ose stadiona, nisko i u prilično oštrom zaokretu kako se može videti na snimku, Aero.rs se može složiti sa hrvatskim kolegama da je u pitanju verovatno bila namera da se pozdrave igrači i navijači omiljenog splitskog fudbalskog kluba. Kako se čuje na snimku, gledaoci i Torcida su uzvratila ovaj "pozdrav" aplauzom i glasnim uzvicima.

(Tanjug/Aero.rs/SI)

Video: St Martin - Princess Juliana Airport: Prelepa Marija "hvata" avione

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Aero Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Max

    5. novembar 2023. | 21:35

    Svaka čast momcima, tako se to radi. Ne može se to zadovoljstvo platiti ni kaznama ni zabranama. Još bolje, pamtiče to do kraja zivota.

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>